Belföld Hírek, beszámolók

A Pál utcai fiúk – klippremier és aranylemez

A Molnár Ferenc világhírű regényéből adaptált zenés játékot az elmúlt negyed évben több mint 55 ezren látták a Vígszínházban. Dés László és Geszti Péter az előadáshoz írt Mi Vagyunk A Grund című dalának klipjét az rtl.hu-n láthatja a közönség.

Eszenyi Enikő adta át A Pál utcai fiúk alkotóinak és szereplőinek az előadás hanganyagából készült, a Tom-Tom Records gondozásában megjelent kiadvány aranylemezét. „Nagyon büszke vagyok a társulatra, és halás vagyok a Vígszínház közönségének, hogy ilyen nagy szeretettel fogadták A Pál utcai fiúkat” – mondta az igazgató az aranylemez átadása kapcsán. „Házi szerzőnk, Molnár Ferenc csodálatos regénye világhódító útja után hazatalált a Vígszínházba. Én hiszem, hogy Molnár Ferenc is elégedetten és boldogan nézné végig Marton László korszakos rendezését, örömmel hallgatná Dés és Geszti nagyszerű dalait.”

Az előadás hanganyagából a Tom-Tom Records gondozásában készült kiadványon a Vígszínház fiatal tehetségi éneklik a Molnár Ferenc legendás figuráinak írt dalokat. Bokaként Wunderlich Józseftől hallhatjuk, hogy „éljen a Grund!”, Nemecsekként Vecsei H. Miklós a nagy füvészkerti fürdése után becsületről és bátorságról énekel, Áts Feriként pedig Józan László veszi fel a vörös inget.

A Mi Vagyunk A Grund című dal A Pál utcai fiúk bemutatása óta a közönség nagy kedvence, a hozzá készült videóklip az rtl.hu-n mutatkozik be. 

Forrás: Vígszínház

Kapcsolódó tartalmak

Vámpírok bálja – Vámpírok éjszakája

Nagy Péter

Rómeó és Júlia – változatok egy szerelemre

Buchmann-Horváth Emese

Földes Tamás játssza Pécsen Valkay tanár urat

admin

A Budapesti Operettszínház produkciói Németországban

Volf Anna

Filmből musical!

Buchmann-Horváth Emese