Hírek, beszámolók

A legismertebb magyar énekesek adják elő Az összefogás dalát

Több magyar énekes, köztük Bebe, Bereczki ZoltánCsézy, Csík János, Csipa, Dolhai Attila, Feke Pál, Rúzsa Magdi, Szinetár Dóra, Szomor György, Szvorák Kati, Tóth Gabi és Varga Miklós július 31-én az Operettszínházban találkozott, hogy együtt énekelje fel Az összefogás dalát, amelyet Lévay Szilveszter világhírű, Grammy-díjas vajdasági magyar szerző írt.

A dalt az árvíz utáni megrendítő összefogás ihlette. A szerző az adományozók sorához csatlakozott, amikor azzal kereste meg az idei augusztus 20-ai ünnepséget az árvízkárosultak megsegítésének jegyében szervező magyar kormányt, hogy szerzeményét rajtuk keresztül az árvízkárosultaknak ajánlja fel. A dal címe Az összefogás dala lett. A szöveget Szomor György írta, az előadók a legismertebb magyar énekesek közül kerültek ki.

A videoklip-forgatáshoz az Operettszínház és a Művészetek Palotája biztosított nagylelkűen helyszínt és stúdiót; a dal népszerűsítéséhez a Magyar Televízió médiapartnerként csatlakozott.

Úgy tűnik tehát, hogy Az összefogás dala egyik kulcsszereplője lehet az idei augusztus 20-ai ünnepnek. Azt, hogy pontosan hogyan épül be az augusztus 20-ai rendezvényekbe, csak később árulják el – közölte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság.

Videóösszeállítások

Magyar Televízió:

Duna Televízió:

 

index.hu:

Kapcsolódó tartalmak

Arany Kotta 2016 – Közönségszavazás!

Vincze Dániel

A könyv világnapja – A gyűrűk ura

Vincze Dániel

Jézus Krisztus Szupersztár: Szerelem első hallásra

Volf Anna

Broadway Fesztivál

Nagy Péter

Ian Gillan Budapesten ad koncertet

Vincze Dániel