Hírek, beszámolók

Újra Avenue Q!

Két hónapos szünet után mától látható ismét Londonban az Avenue Q. A musical eredeti játszóhelyéről, a Noel Coward Színházból a Gielgud Színházba költözött, mivel a Noel Coward Színház tulajdonosai a Calendar Girls (Felül semmi) színpadi változatát látják szívesebben az épületben.

A költözéssel kapcsolatban a musical producerei is nyilatkoztak. Elmondták, hogy a 2006-os premierkor csak három hónapos limitált játszási sorozatot terveztek, amit végül “open end” szériára változtattak a hatalmas érdeklődés miatt. 2008 októberében derült ki, hogy márciusban el kell hagyniuk a Noel Coward Színházat. És bár a jegyeladási mutatók még ekkor is elég jók voltak, a producerek úgy döntöttek, leveszik az előadást, hogy szépen búcsúzhasson az Avenue Q Londontól. A levétel bejelentésének híre viszont nagyot lendített a jegyeladásokon, és a levétel előtti időszakban addig soha nem látott bevételt hozott az előadás. A producerek szerint a fellendülés oka a West Endhez képest olcsó jegyár, és a gazdasági válság nyomasztó híreitől a felhőtlen szórakozáshoz forduló közönség.

Ma este tehát ismét felcsendülnek a jól ismert dalok az Avenue Q-n. A szereplőgárda nem változott, így ismét az eredeti londoni szereposztás sztárja, Julie Atherton (Kate/Lucy), valamint az Any Dream Will Do című válogatóműsorból ismert Daniel Boys (Princeton/Rod) főszereplésével kerül színpadra a musical. Egyetlen kivétel a ma esti előadás, amikor a más elfoglaltságai miatt hiányzó Danie Boys helyett az eredeti londoni Princeton/Rod, Jon Robyns lép majd színpadra.

Kapcsolódó tartalmak

Nők az idegösszeomlás szélén

Sándor Petra

A helység kalapácsa a Csiky Gergely Színházban

Sándor Petra

MÁZS 40-25

Buchmann-Horváth Emese

Visszaszámol a győri Evita

admin

Visszatér a Broadway-re a Hair

admin