Hírek, beszámolók

Megkezdődtek az Avenue Q próbái

2009. február 20-án mutatja be a Centrál Színház A mi utcánk – Avenue Q című musicalt. A darab a 2003-mas Broadway-premiert követően három Tony-díjat bezsebelve indult világhódító útjára, és végre a magyar közönség is megismerkedhet az Avenue Q szókimondó lakóival.

A darab különlegessége, hogy a főszereplők a Muppet Show figuráihoz hasonló bábok, akik gyermekien naiv hangon reagálnak a korántsem mesés felnőtt világ jelenségeire. Kortárs problémáinkat (munkanélküliség, rasszizmus, homoszexualitás, virtuális párkeresés, stb.) soha nem láthattuk még ennyire szórakoztatónak – hála az abszurdba forduló jeleneteknek, az ellenállhatatlanul bájos bábfiguráknak és a Tony-díjas daloknak.

Vári Kovács Péter, Balogh AnnaA budapesti produkció próbái, bábtréningjei a hét elején megkezdődtek, mivel a próbaidőszak hosszabb lesz a Magyarországon megszokottnál, amit részben a bábozási készségek elsajátítása indokol. A nagy találkozás a színház fiatal művészei és a bábszereplők között igen jó hangulatban zajlott.

A fordító Baráthy György, aki egyben a színház dramaturgjai is. Feladata nem merül ki annyiban, hogy a darab nyers derűjét és szellemességét magyarul próbálja visszaadni, hanem sok esetben új megoldásokat kell találnia – a rendezővel, Harangi Máriával karöltve – a darabnak azon elemeire, melyek a magyar nézők számára nem lennének érthetőek.

A két főszerepet Balogh Anna és Vári Kovács Péter alakítják.
Anna két nagyon is ellentétes női figurát jelenít meg: ő lesz Kate, a szeretetre méltó napközis tanárnő, (aki mellesleg egy szőrös mumus), és ő játssza Lucy-t, a szőke démont is, Kate veszélyes vetélytársát.

Péter egy élete célját kereső, friss diplomás munkanélküli bölcsészt alakít (Princeton), illetve egy másik nagy szerepet, Rodot, a konzervatív befektetési tanácsadót, aki azonban titokban meleg.
A többi szerepet Andrádi Zsanett, Janicsek Péter, Radnay Csilla, Serbán Attila és Simon Kornél alakítja.
Válogatottan képzett hangú társaság vállalkozik rá, hogy elénekelje a több, mint húsz dalból álló művet. Természetesen kíséretként egy élő zenekar is dukál.
A bábok megegyeznek az eredeti amerikai produkció bábszereplőivel.

Akik kíváncsiak az előadás próbaidőszakára, januártól végigkövethetik az előadás magyar nyelvű honlapján.

Kapcsolódó tartalmak

Rövidhírek, 2012. december

Volf Anna

Virágot Algernonnak (Budapesti Operettszínház, 2015.11.19.)

Buchmann-Horváth Emese

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház következő évadára

Volf Anna

Online a Kultúr Kavalkád legújabb száma!

admin

Alkotótárs: a történelem – Lévay Szilveszter és művei

Vincze Dániel