Hírek, beszámolók

Az Aida nyári bemutatójára készül a Soproni Petőfi Színház társulata

A belgiumi születésű Stéphanie Schlesser és Vastag Tamás játssza a főszerepet nyáron az Aida című musicalben a fertőrákosi Barlangszínházban. A produkcióban fellép a Soproni Petőfi Színház teljes társulata, a rendező Pataki András társulatvezető.

A produkciót beharangozó hétfői soproni sajtóeseményen részletek is elhangzottak az adaptációból. Az Aidát alakító Stéphanie Schlesser magyarul énekelt, ami a fiatal énekes elmondása szerint nagy kihívás volt, mert hallás után tanulta meg a szöveget. A színésznő 18 évesen költözött Belgiumból Párizsba, miután felvették a nemzetközi zenei akadémiára, ahol évfolyamelsőként diplomázott. Jelenleg éneket tanít az intézményben. Korábban a Rómeó és Júlia című musicalben Júliát játszotta Dél-Koreában, Párizsban pedig a Madiba című, Nelson Mandela életéről szóló darabban lépett fel.

Radamest, az egyiptomi hadvezért Vastag Tamás alakítja majd. Az énekes arról beszélt, hogy ez más lesz, mint az eddigi szerepei: egyfajta belső szembenállást kell megjelenítenie, ami mögött ott a társadalom elvárása, a szerelem, és ezek ütköztetése okozza a darabban a tragédiát.
A fáraó lányát, Amnerist Füredi Nikolett játssza.

Pataki András rendező kiemelte, hogy Elton John és Tim Rice musicale mély drámai tartalmat hordoz, és arra törekednek majd, hogy a népszerű dalok minőségi megszólaltatása mellett minél jobban feltárják ezt. Ahogy fogalmazott, “operai rendezést” látnak majd a nézők, expresszív, képekben gazdag megjelenítéssel. Jelenleg a darab zenei előkészületei zajlanak, a színpadi próbák tavasszal kezdődnek. Élő színpadi zene lesz, elsősorban soproni zenészek részvételével és Oberfrank Péter vezényletével.

Szakál Attila koreográfus arról beszélt, hogy már az Aida 2007-es magyarországi premierjénél is részt vett az alkotói munkában. Nagy létszámú, mintegy 70 színészt és statisztát megmozgató, monumentális darab készült akkor – idézte fel, hozzátéve, hogy most is erre törekednek.

Az Aida című musicalt június 15-én mutatják be a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban.

forrás: MTI/VLM

Kapcsolódó tartalmak

Mary Poppins

Stern Ágnes

Malek Andrea a Tó új Úrnője

Buchmann-Horváth Emese

Megjelent a Kultúr Kavalkád legújabb száma!

admin

Októberben érkezik a Sakk dupla CD

Buchmann-Horváth Emese

Miller Zoltán zenés esttel készül az Erkelben

Vincze Dániel