Hírek, beszámolók

Az Anconai szerelmeseket mutatja be pénteken a Veres1Színház

Az Anconai szerelmesek című zenés komédiát mutatja be pénteken a Veresegyházán működő Veres1Színház, amely a tervek szerint a jövőben új színházépületet is kap.

Venyige Sándor, a színház művészeti vezetője és alapítója az M1 aktuális csatorna szerdai adásában elmondta, hogy a csaknem két éve működő társulat pénteken mutatja be az Anconai szerelmesek című zenés vígjátékot sok más mellett Bozsó József, Miklós Kriszta, Fésűs Nelly, Dósa Matyi és Sári Évi szereplésével. A darabot Bakó Gábor koreografálta, Szilágyi Annamária rendezte, a díszlet- és jelmeztervező Varsányi Anna volt. 

Hangsúlyozta, hogy a fővárostól húsz kilométerre fekvő, tizennyolcezer lelket számláló kisvárosban működő társulat egy évad alatt tízezer nézőt vonzott előadásaira. “A veresegyházi közönség a budapesti színházi kínálaton szocializálódott, számunkra az a kihívás, hogy ezzel a színvonallal kell csereszabatosat létrehoztunk” – hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy a társulat jelenleg a helyi művelődési házban kapott helyett, de a városvezetés szándéka és tervei szerint a jövőben új épületet építenek számukra.

Mint mondta, a színház művészei között olyan népszerű színészek is vannak, mint Székhelyi József, Hujber Ferenc, Pindroch Csaba, Steinkohl Erika, Pál Tamás vagy Miklós Krisztina. Beszélt arról is, hogy a város támogatása mellett a jegybevételből tartja fent magát a társulat. Mint mondta, a színház jegybevétele a társulat költségvetésének a kilencven százalékát adja, ami köszönhető az országszerte tartott vendégelőadásoknak is. “Racionálisan működünk, nekünk nem kell egy kétszáz fős stábot, színházi populációt eltartanunk, de ettől függetlenül a város komolyan segíti a társulatot” – mondta el Venyige Sándor.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Jézus Krisztus Szupersztár (Csengeri-Varga-Balogh)

oldadmin

Miss Saigon – első szereposztás (Budapesti Operettszínház)

Schmidt Barbara

Liszt és Dante – Ihletet az ihletettségből

Buchmann-Horváth Emese

Új beállók a Rebecca című musicalben

Sándor Petra

Tavaszébredés sajtótájékoztató

admin