Hírek, beszámolók

Az Avenue Q bábjai

A bábok gyors cserélését, átöltözését, megváltozó hajviseletét a Broadway-n úgy oldották meg, hogy mindegyik bábuból több készült.

Az Avenue Q-ban úgynevezett kesztyűs bábokkal találkozhatnak a nézők, amelyek fejből és az ahhoz kapcsolódó kesztyűből állnak. A kesztyűs báboknak is több fajtája létezik.

 

 

 

Egypálcás bábok (Princeton, Kate Monster)

Egypálcás bábok

A bábu bal kezéhez egy pálcát erősítenek, ennek segítségével lehet mozgatni az egyik kezet. A másik kéz az egypálcás báboknál nem mozgatható.

Kétpálcás bábok (Rod, Lucy, Bad Idea Bears)

Kétpálcás bábokAz előzőtől annyiban különbözik, hogy a bábu mindkét keze pálca segítségével mozgatható. A színész jobb kezével a fejet mozgatja, míg a bal kéz a két pálcát tartja. Ilyen módon a két kéz egyszerre mozgatható. Ha egy gesztushoz csak az egyik kézre van szükség, akkor másik kézhez tartozó pálcát a színész elengedi.

Kétszemélyes bábok (Nicky, Trekkie Monster, Mrs T.)

Kétszemélyes bábokA báb kezei kesztyű alakúak, így nem csak a karok, hanem a kézfejek is mozgathatók. Két színész szükséges a mozgatásához. A beszélő színész a bábu bal kezét és fejét, a segítő pedig a jobb kezet mozgatja. Az előadás közben előforduló bábcseréknek köszönhetően van, hogy egy színész kezeli valamelyik kétszemélyes bábot.

Kapcsolódó tartalmak

Utókarácsonyozz kedvenceiddel!

admin

Jerry Springer a Broadway-re tart

admin

Viktória (Operettszínház, Dolhai A.-Frankó T.-Kerényi M.M.-Szendy Sz.-Csonka A.-Huszti P.)

Czibulka Stella

Baleset miatt késett az előadás a szolnoki Szigligeti Színházban

Bárány Anna

Csókos asszony (Dolhai A. – Bordás B.)

Stern Ágnes