Hírek, beszámolók

Az Egy bolond százat csinál a Szegedi Szabadtéri Játékokon

A többszörös Dömötör-díjas egykori szegedi közönség kedvenc, Járai Máté főszereplésével mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén az Egy bolond százat csinál című zenés komédiát pénteken és szombaton – közölte Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-vel. A szolnoki színház vendégjátéka kacagtató pillanatokat, igazi családi kikapcsolódást ígér az újszegedi ligetben. A fordulatokban gazdag “zenés bolondságban” Jean, a lakáj szerepe Balázs Péter igazgató jutalomjátéka, emellett ő rendezte az előadást.
A Tisza-parti város teátrumának direktora úgy fogalmazott: lassan hagyománnyá válik, hogy minden évben műsorra tűznek egy-egy hasonló stílusú szórakoztató előadást. Az Újszegedi PORT.hu színpadon bemutatandó vendégjáték az abszurditás határát súroló jelenetek, pörgő táncok és vidám fordulatok elegye.

A szereplők között van az egykori kedvelt szegedi színész, Járai Máté is, aki Latabár Kálmán örökébe lépve a történet bonyodalmát okozó kettős szerepben szórakoztatja a közönséget. A 2010-ben Győrbe szerződött színész különleges kihívásnak tartja a feladatot, hiszen nem csupán két teljesen különböző karakter bőrébe kell belebújnia, hanem még azt is meg kell tudni mutatnia, hogy az egyik szerep hogyan játssza a másikat.
A darab további főszerepeiben Kertész Marcellával, Dósa Mátyással és Molnár Nikolett-tel találkozhat a szegedi közönség. Az előadás látványvilága Jánoskúti Márta jelmez- és Székely László díszlettervező munkáját dicséri, a koreográfiát Sebestyén Csaba jegyzi. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Egy körrel közelebb az Aranypálca fináléjához

Buchmann-Horváth Emese

A lázadás szimbóluma. Óriási siker a Hair szegedi premierjén

admin

Itt a VLM Könyvek legújabb darabja: Stephen Sondheim színháza!

Nagy Péter

Nyomorultak (Feke-Vincze G.P.-Puskás)

oldadmin

Készül a karácsonyra az Operettszínház és Dolhai Attila

Stern Ágnes