Hírek, beszámolók

Az év legjobban várt hazai lemezével érkezik Sárik Péter

Az Artisjus- és Fonogram-díjas dzsessz muzsikus sztárok sorával zenél együtt új szerzői albumán.

Sárik Pétert, mint zongoraművészt és dzsessz-zeneszerzőt ismerheti a nagyközönség. Az elmúlt két évben két Fonogram-díjas lemezzel örvendeztette meg a közönséget: 2014-ben a Sárik Péter Trió Jazzkívánságműsor albuma, 2015-ben pedig a Berki Tamással közös Minden Délibáb című lemez lett az év hazai dzsessz albuma.

A most megjelenő szerzői lemezén eddig ismeretlen oldalát mutatja meg – zenész barátai számára írt dalaival lepi meg közönséget. „Ez egy igazi szerelemlemez, hisz a kedvenc előadóim és zenészeim szerepelnek rajta. Van, akivel évek óta, van, akivel csak néhány alkalommal játszottam együtt, de mindegyikük nagy hatást gyakorolt rám, és büszke vagyok, hogy dalt írhattam nekik. A dalokat az előadók stílusában írtam, ezért elég eklektikus lett a lemez, de maguk a fellépők is sokszínűek” – nyilatkozta a zongoraművész.

Az új lemezen olyan művészek szerepelnek, mint Luiza Zan, Sena Dagadu, Palya Bea, Pély Barnabás, Micheller Myrtill, Falusi Mariann,  Berki Tamás. MC Kemon, Gyárfás István, Gyémánt Bálint, Borbély Mihály, Fonay Tibor, Barbinek Gábor és Pecze Balázs. Minden dal egy-egy személyes történetet mesél el. A dalszövegeket Hajós András, Palya Bea, Sena Dagadu, MC Kemon, Pély Barnabás, Berki Tamás és Nagy Kristóf “Bozont” írta.

Az “IDEBENT – ODAKINT” című album lemezbemutató koncertjére 2015. október 18-án a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretei között kerül sor a Várkert Bazárban, 20 órától. A dalokból az alábbi linken hallható ízelítő.

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Tovább vinném az írói vonalat

oldadmin

Thriller – hírek a szereposztásról

admin

Valentin-napi szavazás és meglepetések!

admin

Megvan a Vámpír asszony szereposztása

Volf Anna

HSM 3 – London premier

Nagy Péter