Hírek, beszámolók

Az Isten pénze újra Baján

Charles Dickens „Karácsonyi ének” című világhírű regényéből készült az „Isten pénze” című musical, mellyel az idei adventi ünnepvárást szeretné a Bajai Fiatalok Színházának társulata még felejthetetlenebbé tenni.

Dickens alkotásai ismét reneszánszukat élik – s az „Isten pénze” különösen aktuális darab: a szeretetről, az élet valódi értékeiről, családról, barátságról, felelősségről szól. Ebenezer Scrooge, a dúsgazdag, hideg szívű, kapzsi bankár karácsony éjjelén szembesül saját kegyetlenségével. Minden, amit addig felépített, egész élete, a kis nincstelen árvából lett milliomos alakja egyszerre csak semmit sem ér. Miközben elhunyt üzlettársa, Jacob Marley szellem alakban végigkíséri életének valamennyi állomásán – a múlt, a jelen és a jövő karácsonyain – lehangolóan üres látvány fogadja. Ahogy a zsebeit egyre dagadtabbra tömte, úgy ürítette ki a szívét. És erre most kell rádöbbennie. A kérdés már csak az: vajon van-e visszaút, jóvá tudja-e tenni mindazt, amit elrontott…

Müller Péter színpadi változata rendkívül gazdag: rengeteg jelenetet és figurát láthatunk a színpadon. A csodálatos dallamok Tolcsvay László, az igényes dalszövegek Müller Péter Sziámi alkotói kvalitásait dicsérik. Kiváló musical, jobbnál jobb dalokkal, melyet jó szívvel ajánlunk minden korosztálynak – karácsonyi ajándék az egész családnak!

 

Az előadás időpontjai:

2013. december 20., péntek (19 óra)

2013. december 22., vasárnap (17 óra)

2013. december 28., szombat (19 óra)

2013. december 29., vasárnap (17 óra)

 

Helyszín: Bajai Városi Színházterem

Jegyek válthatók elővételben a Bácskai Kultúrpalota Jegyirodájában (Baja, Szentháromság tér 3., Tel.: 79/321-341).

Jegyárak: 1800,- 1400,- 1200,- 1000,- 500,- Ft.

(Csoportos látogatás esetén minden 25 fő után 1 fő részére ingyenes kísérőjegyet biztosítunk!)

Az „ISTEN PÉNZE” című musicalt az a társulat állítja színpadra Baján, mely 2012-ben „BÁCS-KISKUN MEGYE MŰVÉSZETI DÍJÁT” érdemelte ki.

Bács-Kiskun Megye Önkormányzata hagyományosan minden év októberében adja át a kitüntető díjakat a megyében végzett kiemelkedő és eredményes munkáért. Az ünnepi eseményt idén október 19-én tartották a kecskeméti Granada Hotelben.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés ebben az évben a Bajai Fiatalok Színházának „Bács-Kiskun Megye Művészeti Díját” adományozta magas színvonalú, a legváltozatosabb színházi műfajokra kiterjedő művészeti tevékenységéért, a magyar színművészeti oktatás-nevelés területén folytatott több évtizedes tehetséggondozásáért, valamint Baja és térsége kulturális életében betöltött kiemelkedő és meghatározó szerepének elismeréseként.

A darab rendezője és egyik főszerepének alakítója, Ottmár Attila 2013 augusztusában „BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért” díjat kapott „Kiváló tehetségsegítő” kategóriában a társulattal folytatott 17 éves tevékenysége, a fiatalok tanítása, tehetséggondozása elismeréseképpen. A díjat a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) a Nemzeti Tehetség Program forrásainak felhasználásával adományozta a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar, vagy magyarországi nemzetiségi általános, közép- és szakiskolai pedagógusok, mesterségek oktatói, valamint további tehetségsegítők erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

Ugyancsak Ottmár Attilát jelölte a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a 2013-as Bács-Kiskun MEGYEI PRIMA DÍJ-ra „Magyar oktatás és köznevelés” kategóriában.

Az 1996 óta működő bajai társulat eddigi 16 évada alatt összesen 45 egész estés színházi produkciót állított színpadra, köztük musicaleket, vígjátékokat, drámákat, mesejátékokat, táncprodukciókat, színjátékokat. Utánpótlás nevelő, tehetséggondozó Színistúdiójában több száz diák sajátíthatta el az ének, tánc és színjátszás alapjait – többen közülük ma már színházi pályán tevékenykednek. Az „Isten pénzével” ismét a musicalek szerelmeseit várja a társulat a Bajai Városi Színházterembe.

Kapcsolódó tartalmak

Elismerések a magyar operett napján

Krista Adrienn

Interjú Kisfaludy Zsófiával

Mezőfi Orsolya

Visszaszámol a győri Evita

admin

Jadviga párnája – Zenés színházi előadás készül a regényből

Volf Anna

Búcsúzik a Macskafogó és a Mi jöhet még?!

admin