Hírek, beszámolók

Az Operettszínház 2011/12-es évadának bemutatói

A 2011/2012-es évadban a Budapesti Operettszínház 5 új bemutatóval készül. Látható lesz a Miss Saigon, a Marica grófnő, a Cigányszerelem, a Veled, Uram és a Kaukázusi krétakör is.

A következő évad első premierje alkalmával egy legenda éled újra. 17 évvel a magyarországi premier után ismét az Operettszínházban Claude-Michel Schönberg Miss Saigon című műve. A sztárszereposztás – Dolhai Attila, Feke Pál, Vágó Zsuzsi, Dancs Annamari, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Bordás Barbara, Vágó Bernadett, Kerényi Miklós Máté, Csengeri Ottília – mellett érdekesség, hogy most is az 1994-es kreatív csapat, köztük a rendező, KERO® hozza létre a produkciót. A Miss Saigon Giacomo Puccini Madama Butterfly – Pillangóasszony című operája alapján készült, s azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges – Puccini idézetekkel teli – muzsika, a remek hangzás és a fölfokozott szórakozás mellett igazi zenedrámák.

Jövőre az Operett visszatér a magyar nagyoperettekhez is: újra látható lesz Kálmán Imrétől a Marica grófnő gyönyörű szerelmi története, s tanúi lehetünk Zórika és Ilona vetélkedésének a Cigányszerelemben, amit Lehár Ferenc írt. Előbbivel nyitott tíz esztendeje az újjáépített teátrum, s most, az évfordulóra visszatér a legismertebb magyar arisztokrata, méghozzá ismét KERO® rendezésében. Főbb szerepekben: Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Verebes István, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté, Dancs Annamari, Oszvald Marika.

Lehár Ferenc legtalányosabb operettjét pedig Béres Attila a jekatyerinburgi Sverdlovsk Zenés Színház, majd a Szegedi Szabadtéri Játékok után most az Operettben állítja színpadra, izgalmas zenei megoldásokkal, fergeteges táncokkal, valamint különleges látványvilágot ígérő, sűrű nyírfaerdőt ábrázoló díszletekkel, Kalocsai Zsuzsa, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Faragó András, Lehoczky Zsuzsa, Fischl Mónika, Szulák Andrea, Csonka András, Peller Anna, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Vadász Zsolt főszereplésével.

A negyedik produkció egy igazi különlegesség! Szörényi Levente Szent István megkoronázásának ezredik évfordulójára írta történelmi operáját Veled, Uram! címmel. A mű most a komponista az Operettszínház számára készített átdolgozásában születik újjá. A Veled, Uram! igazi shakespeare-i típusú királydráma, tele feszültséggel, akciókkal, konfliktusokkal. A Thália színházi premieren színpadra lép Sasvári Sándor, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Földes Tamás, Janza Kata, Vágó Bernadett és Homonnay Zsolt is Somogyi Szilárd rendezésében.

Kerényi Miklós Gábor színidirektor a premierek, a Miss Saigon, a Cigányszerelem, a Marica grófnő, a Veled, Uram!, illetve az ötödik bemutató, A kaukázusi krétakör (Szinetár Dóra, Szabó Dávid, Faragó András, Náray Erika) – mely igazi csemege lesz mindazoknak, akik a zenés színház kísérletező változatát szeretik – kapcsán elmondta, ezek a darabok olyan karriert futottak be a világ zenés színpadain, hogy a művek, illetőleg a szerzők, Schönberg, Lehár, Kálmán, Szörényi és Brecht a zenés színház csúcstartói lettek!

Kapcsolódó tartalmak

Musical az idei POSZT programján

admin

Autizmus Világnap a Városháza parkban

Sándor Petra

Ők alakítják Esmeraldát A Notre Dame-i toronyőrben

Sándor Petra

Öt előadás kerül le ma a Broadway-n

admin

Eric Idle és John Du Prez a Spamalotban (Madách Színház, 2015. június 1.)

Czibulka Stella