Hírek, beszámolók

Az operettszínház a Csárdáskirálynővel turnézik Ukrajnában

Kálmán Imre klasszikus operettjével, a Csárdáskirálynővel vendégszerepel a Budapesti Operettszínház társulata Nyugat-Ukrajnában.

“Magyar nyelvűek az előadásaink, amelyek itt Szilvia címmel futnak, de ukrán feliratozót is hoztunk magunkkal, és néhány poént ukránul is bemondunk” – mondta el telefonon a színház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor az MTI-nek vasárnap. A főigazgató az április 9-éig tartó vendégjátékról előbb hazatér, hiszen hétfőn megkezdődik az április 29-éig tartó I. Budapesti Nemzetközi Operett-Musical Fesztivál.

Az első előadást Ungváron adták szerdán, másnap pedig Lembergben léptek fel nagy sikerrel. Kerényi Miklós Gábor azt mondta, hogy a rendkívüli fogadtatás azért meglepő, mert ez a közönség nem operetten nevelődött. “Csodálták a lendületünket, a játékunk intenzitását, az erőteljes koreográfiát, a darab humorát. Szembesültek azzal, hogy az operett nem feltétlenül álmodozó műfaj. Az általunk nagyon mai módon ábrázolt érzelmi kapcsolatrendszer fergeteges győzelmet aratott. Ismét bebizonyosodott, hogy a kultúra a emberek közötti megértés, az országok közötti hídépítés legjobb eszköze” – fogalmazott.

A kedden záruló turné következő állomásai Ivano-Frankivszk, illetve Csernovci.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Eperjes Károly rendezésében mutatják be a Chicagót Veszprémben

Buchmann-Horváth Emese

Indul a Glee az RTL Klubon

admin

Rómeó és Júlia 10 éves jubileuma (Operettszínház, 2014. 01. 24.)

Czibulka Stella

Szerelemvarázs – interjú Mahó Andreával és Miller Zoltánnal

Mezőfi Orsolya

Interaktív jelmezek az Aidában

admin