Hírek, beszámolók

Az Operettszínház sztárjai Mága Zoltánnal koncerteznek

Hegedűvarázs – 100 koncert a magyar zenei kultúráért címmel koncertsorozatot hirdet Mága Zoltán hegedűművész. A műsorban közreműködnek a Budapesti Operettszínház sztárjai is. Az első előadásra a Syma csarnokban kerül sor június 16-án.

A 100 templomi jótékonysági koncertsorozat sikerei után Mága Zoltán egy új missziót kíván útjára indítani. Egy még szélesebb összefogáson alapulva most a magyar zenei kultúra népszerűsítéséért, ápolásáért hirdet újabb 100 állomásos koncertsorozatot, de ezúttal nem templomokban, hanem színházakban, sportcsarnokokban, művelődési házakban és szabadtéri rendezvényeken.

A gálákon közreműködnek az Operettszínház sztárjai: Janza Kata, Fischl Mónika, Szulák Andrea, Dancs Annamari, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Kerényi Miklós Máté, Brasch Bence és Kocsis Dénes, kiegészülve a Magyar Állami Operaház művészeivel, Frankó Tündével és Kiss B. Atillával. A műsorban fellép az Operettszínház balettkara is. A rendezvény sikeréről a Kossuth-díjas Kerényi Miklós Gábor – KERO® rendező gondoskodik. A produkció színvonalát, hangulatát és pompáját külön megtervezett díszletek, kosztümök, a színpadi fény- és hangtechnika emeli és biztosítja, amely összhangban lesz a műsor zenei ízlésével.

A Hegedűvarázs címmel útjára induló, három éven át 100 helyszínen zajló koncertsorozat célja, hogy a gálaműsorok alkalmával a leghíresebb magyar komponisták műveinek interpretálásával az új generációtól kezdve az idősebb korosztály is megismerje, megszeresse különböző műfajokon keresztül a magyar szerzők és előadók zenéit. Így Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán ismert és kevésbé ismert művei mellett Weiner Leó, Hubay Jenő, Reményi Ede, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, de Szakcsi Lakatos Béla, Szörényi Levente, Kocsák Tibor szerzeményei is felcsendülnek majd.

A most elinduló misszió első állomása június 16-án lesz a budapesti Syma csarnokban, ahová mintegy 8000 nézőt várnak. Legyen Ön is részese ennek a történelmi pillanatnak, és támogatója az újabb, határokon átívelő összefogásnak!

A sorozatról minden információ megtalálható a www.magazoltan.hu oldalon.

Forrás: Operett.hu

Kapcsolódó tartalmak

Stohl András és Szabó Győző a Centrál Színházban – a 2010/11-es évad tervei

admin

Fame – A hírnév ára fotóspróba (Budapesti Operettszínház, 2015. június 25.)

Stern Ágnes

A zene világnapja – The Wizard and I

Volf Anna

Megvan a Love Never Dies magyar címe

Vincze Dániel

"Operettsztárok Budán" – Janza Kata és Szabó P. Szilveszter

Buchmann-Horváth Emese