Hírek, beszámolók

Balassa Krisztián vezényli az MR Szimfonikusokat Lerch István születésnapi koncertjén

A Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2013. október 4-én 20:00 órától különleges koncert keretében ünnepel az idén hatvanéves, Erkel-díjas zeneszerző.

Lerch István eddigi pályafutása során mintegy 350 dallal ajándékozta meg a zenerajongókat, melyek között több olyan sláger található, mint például a Jégszív, a Várj, míg felkel majd a nap, a Tűzvarázsló, a Jég dupla whiskyvel vagy a Nézz az ég felé. A kerek évforduló alkalmából a közkedvelt művész ismét nagyszabású koncertre készül. Az 50. szimfóniához hasonlóan ezen az estén is egy kiváló nagyzenekar, az MR Szimfonikusok kíséretében hangzanak el legnagyobb slágerei különleges hangszerelésben.

A koncert érdekessége, hogy a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát ezen az estén Balassa Krisztián, a Budapesti Operettszínház karmestere vezényli. A fiatal dirigens a 2012-ben először megrendezett Aranypálca Nemzetközi Karmesterverseny finalistája volt, ahol a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) különdíjasaként részesült a koncertfelkérésben az MR Szimfonikusok vezénylésére.

Az este meghívott vendégei között szerepel Fábián Juli, Tóth Vera, Horváth Charlie, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel Kórus, illetve közreműködik Hrutka Róbert (gitár), Lattmann Béla (basszusgitár) és Szendi Gábor (dob).

Forrás: mupa.hu / vivalamusical.hu

Kapcsolódó tartalmak

Imagine This: gyors búcsú Londonban

admin

A Tony-gála műsorszámai (videóval)

Volf Anna

Egyfelvonásos vígoperák Egyházi Gézával a Városmajorban

Buchmann-Horváth Emese

Egyházi Géza koncert – Kecskemét

Vincze Dániel

József 200. jubileumi előadás (Madách Színház, 2015 Január 19.)

Motyovszki Márton