Hírek, beszámolók

Baleset miatt késett az előadás a szolnoki Szigligeti Színházban

Közel egy órás késéssel kezdődött meg a szolnoki Szigligeti Színház színpadán Tim Rice és Andrew Lloyd Webber klasszikus rockoperája a Jézus Krisztus Szupersztár. Az események hátterében egy autóbaleset állt.

— Velem korábban még ilyen nem fordult elő, azaz, hogy egy előadásnak késnie kellett miattam, mivel én nem érkeztem meg a kezdésig — mondta el az előadás után Dolhai Attila színművész, aki a Jézus Krisztus Szupersztár című színdarabban Jézust alakítja a Szolnoki Szigligeti Színházban. — Nagyon nyomasztó érzés, nagyon ideges voltam. Eluralkodott rajtam a tehetetlenség érzése. Ugyanis, színházi berkekben tartja az a szokás, hogy az előadás előtt legalább másfél órával előbb meg kell érkezniük a szereplőknek. Ezzel nem is lett volna gond, hiszen időben indultam el Budapestről. De én másfél órával a kezdés előtt egy óriási dugóban ültem, alig húsz kilométerre a színháztól, és ezt az utat két és fél óra alatt tettem meg.
A színész elmondta, mindennek az oka egy közúti baleset volt, amely Cegléd és Abony között történt a négyes főúton. Dolhai Attila hozzátette, hogy minden előadás előtt a színművészekben van egy kis idegesség, egy kis drukk, ami nála most duplán jelen volt, hiszen több száz lelkes színházrajongó várta őt a színházban. Ennek ellenére bízik abban, hogy ez a játékán nem látszott meg – tette hozzá nevetve. De vajon hasonló esetekben, van-e valamiféle vész forgatókönyv?
— Van, de csak abban az esetben, ha a másik szereposztás elérhető, így velük el lehet kezdeni a színdarabot — folytatta. — Amíg a dugóban ültem, egyeztettem a színházzal, hogy ha Bot Gábort el tudják érni, akkor ugorjon be helyettem erre az előadásra, azonban hamar kiderült, ő sem tartózkodik Szolnokon. De végül megérkeztem, és egy nagyon jó közönség előtt játszhattuk el ezt a klasszikus darabot — tette hozzá zárszóként Dolhai Attila. 

 

forrás: www.szoljon.hu
 

Kapcsolódó tartalmak

Rudolf – bécsi maxi

admin

200. La Mancha lovagja

Nagy Péter

Musical és operett meghallgatás a Győri Nemzeti Színházban

Utasi Nikolett

Elmarad a szabadtéri Pimpernel

admin

Manitu bocskora – meghallgatás Németországban

admin