Hírek, beszámolók

Bálint-napi kedvencek

Bálint-nap alkalmából arra voltunk kíváncsiak, hogy a zenés színházi műfaj közkedvelt művészeinek mi a kedvenc szerelmes dala, mely szerzemények testesítik meg számukra a romantikát. A kapott válaszok között örökzöld kedvencek és meglepő, kevésbé egyértelmű választások egyaránt akadtak.

PELLER ANNA

“Kedvenc szerelmes dalom Nina Simone-tól a Sinnerman . Ez furcsának tűnhet, mert valójában nem kifejezetten romantikus szám, nekem mégis maga a fülledt szerelem – de csakis ebben a feldolgozásban. Amikor hallgatom, olyan érzéseket vált ki belőlem, mint amikor szerelmes vagyok. Annyira tökéletesen építi fel Nina, annyi szenvedély van benne, hogy sohasem érdeelt, hogy technikailag nem tökéletes a dal vége…egyszerűen imádom!”

BOT GÁBOR

“Kedvenceim A Vörös Pimpernel Imája és Az Operaház Fantomjából a Csak ennyit kérek én. Raoul volt az első jelentős szerepem Budapesten, az Ima pedig egyszerűen közel áll a szívemhez.”


 

DANCS ANNAMARI

“Rengeteg kedvenc szerelmes dal van, amit szívesen meghallgatok, de amit a legtöbbet hallgattam az elmúlt időben, az a Rock of Ages film zenéje, amiben nagyon sok jó, nyolcvanas évekbeli dal van benne! A kedvencem a Foreignertől a Waiting for a Girl Like You. Ezt bármikor rongyosra tudom hallgatni, ugyanis egy nagyon szép szerelem és az életem egy csodás szakasza kötődik hozzá.”


 

SZÁRAZ TAMÁS

“Kedvencem a You are so Beautiful Joe Cockertől. Mind zeneileg, mind pedig szövegében egyszerű, de mindent elmond. Ha nem érti valaki a szövegét, akkor is érzi, hogy miről szól.”


 

WÉGNER JUDIT

“A kedvenc szerelmes dalom Eric Benét Hurricane című száma. Először a hangulata fogott meg, és Eric Benét csodás, érzelmes és szenvedélyes éneke. Emellett szerintem a dal mondanivalója is gyönyörű:
“A hurrikán, a hurrikán. Néha az egyetlen módja annak, hogy elmossa a fájdalmat. A hurrikán, a hurrikán. Néha az egyetlen dolog, ami visszahoz téged újra”
Ez egy fájdalmas, veszteségről szóló szerelmes dal, de jól tudjuk, hogy nemcsak a boldog, beteljesült szerelem létezik. Az
igazi szerelem néha fájdalmas, és lehet, hogy a seb nem gyógyul be soha teljesen…”


 

PIRGEL DÁVID

“Lara Fabian Broken Vow (Eskünk) című száma a kedvenc szerelmes dalom. Az igaz szerelemről szól és a legnehezebb dologról, az elengedésről, mikor már csak az a fontos nekünk, hogy a másik boldog legyen, és magunkat a háttérbe szorítjuk. Gyönyörű dal, gyönyörű szöveg!”

KISFALUDY ZSÓFIA

“Az én kedvenc dalom a Hiszek a szerelemben az Édeskettes hármasban című musicalből. A dalban benne van minden, ami egy régi szerelemben is: könnyek, fájdalom, remény, újrakezdés, csalódás, továbblépés… de mindenek fölött a hit abban, hogy egy nap újra betoppan az életünkbe a nagybetűs SZERELEM!”


 

KOCSIS DÉNES

“A kedvenc szerelmes dalom Bryan Adams-től az (Everything I do) I do it for you. Mert pontosabban nem is lehetne zenében, dalszövegben megfogalmazni, mi is a szerelem.”


 

KOÓS RÉKA

“A számomra legkedvesebb szerelmes dal Paul McCartney My Valentine című száma. Egyszerűen csodálatos!”

 

VERÉB TAMÁS

“Bár nem az a happy, “jajdeszépisaszerelem” típusú dal, az én kedvencem Bruno Mars Grenade címú száma. De nagyon szeretem a One Republic-tól az Apologize-t is!


 

JENES KITTI

“Az én kedvenc szerelmes dalom az Aida musicalből a Bonyolult élet. Egyrészről azért, mert annyira magával ragadó a zene és a dallamvilág, másrészről pedig azért, mert azt az üzenetet közvetíti, hogy az igaz szerelem útjába nem állhat sem társadalmi különbség, sem kiszolgáltatottság.”


 

GÖMÖRI ANDRÁS MÁTÉ

“Kedvenc szerelmes dalom a U2-tól a With or Without You, mert minden nagy szerelem kezdetén és végén is hallgattam és énekeltem, hol ordítva sírva, hol pedig boldogan ölelkezve. “

 

BALOGH ANNA


“Elsőre az Ilyenek voltunk mi címü film főcímdala jut eszembe, Barbra Streisandtól a The way we were. A filmet is nagyon szeretem.”


 

BORDÁS BARBARA

“Két ilyen kedvenc számom is van. Az egyik az Angyalok városa cmű film betétdala, Sarah McLachlantől az Angel. Ez egyszerűen annyira szép, és egyben fájdalmas zene, egy olyan különleges hang előadásában, amely a szerelemhez kötődő minden csodálatos és fájdalmas érzést magában foglal. Nagyon megérinti a lelkem. A másik pedig Rúzsa Magdi Szerelem című száma, ami a vőlegényemmel való kapcsolatunk alakulásának egyik alappillére.” 


 

POSTA VICTOR

“A kedvenc szerelemről szóló dalom a The Book Of Love Peter Gabriel feldolgozásában. Azért ez a kedvencem, mert mindenféle túlcsorduló érzelgősség nélkül keresi a választ a szerelemre, és ettől olyan őszinte.”


 

BARANYAI ANNAMÁRIA

“Több kedvenc szerelmes számom közül az egyik legkedvesebb Jon Mclaughlin So Close című dala a Bűbáj című filmből, amit Szolnoki Péter énekelt magyarul. Nagyon kifejező, igazi romantikus dal, sok szép emlékem fűződik hozzá. Az egyik ilyen, amikor a gyerekkori barátnőm esküvőjén Borbély Ricsi barátom énekelte, csodálatosan.”


 

SIMÉNFALVY ÁGOTA

“Sok imádott dal közül van egy, ami hetek óta nem megy ki a fejemből, bár nem egy tipikus szenvedélyes Valentin-napi dal, inkább andalító, titokzatos és varázslatos – mint ahogyan a szerelem is sokféle lehet -, de mindenképpen egy nem minden napi zenei élmény: a Ghymestől a Tánc a hóban

Ha ezt a dalt hallgatom, különös hangulatot teremt, és bár az ének és a szöveg csak az ötödik perc után kezdődik, érdemes kivárni és elmerülni addig is igazán nagyszerű zenészek ihletett összjátékában!” 


 

DOLHAI ATTILA

Attila kedvence a Guns N’ Roses November Rain című klasszikusa. 


 

VÁGÓ ZSUZSI

„Kedvenc szerelmes dalom Elvis Costellotól a She. Ez a szám a Notting Hill című film betétdala. Nagyon szerettem a filmet, ez a dal pedig különösen a szívemhez nőtt. Olyannyira, hogy a férjemmel erre vonultunk be az esküvőnkön.”


 

NÁDASI VERA

“Alapjában nagyon szeretem a romantikus dalokat, főleg magyar előadók tolmácsolásában. Demjén Ferenc és Katona Klári dalai mindig megérintenek és általában egy-egy élethelyzet miatt váltak különlegessé számomra. Viszont ha szerelem és musical, akkor nekem a Bernstein tanítványai által áthangszerelt New West Side Story két dala jut eszembe. A Maria – ami miatt kicsit sajnálom, hogy nem Nádasi Mária vagyok – és a Something coming, ami számomra a szerelemnek azt az izgalmas fázisát idézi, amikor csak sejtjük a változást,amikor az ismeretlen bizsergése hihetetlen energiákat szabadít fel bennünk. Ha ezeket a számokat hallom, mindig hevesebben dobog a szívem.”


 

EGYHÁZI GÉZA

“Nagyon szeretem a Vörös Pimpernel című musicalből az Imát, mert hatalmas energiákat mozgat meg. A másik kedvencem pedig a Carmenből a Virágária. Gyönyörű és szenvedélyes.”


 

JANZA KATA

“A kedvenc szerelmes dalom Shakin’ Stevens-től a Give me your Heart Tonight. Még Bergendys koromban hallottam először, és egyből megtetszett. Játszotta is a zenekar a magyar változatát, Csak ezt az éjszakát címmel. A dalnak különleges lüktetése van és egyfajta “tengerparti” érzést kelt bennem. Ráadásul egy nagy szerelemhez is fűződik: valakivel ez a közös dalunk.”

 

HOMONNAY ZSOLT

“Csajkovszkij Hattyúk tava főtémája szerintem a legszebb romantikus dal. Anno az Adagioval elő is adtuk egy koncerten. Írtam rá szöveget, sokat foglalkoztam a hangszereléssel…nagyon megszerettem, de aztán valahogy kimaradt a szórásból.

Megnéztük a Billy Elliot musicalt, és bár nagyon jó Elton John zenéje, azért a fináléban amikor a főszereplőből balett táncos lesz, és megszólal Csajkovszkij zenéje, azt kellett mondanom, hogy ez a mű utolérhetetlen. Megható, hidegrázós és szerintem minden benne van. Annyira kár, hogy az embernek általában nem jönnek ilyen sugallatok a hétköznapi rohanásban, hogy Csajkovszkijt hallgasson. De amikor így eszembe jut, azért előkeresem otthon, és elképesztő, hogy a gyerekekre is hogy hat az a zene: elcsendesülnek, szinte ledöbbennek.”

 

 
Buchmann-Horváth Emese

 

Kapcsolódó tartalmak

Egy nyári éj mosolya – az alkotók szemével

Utasi Nikolett

Blogot írnak az Avenue Q lakói

admin

Jubileummal búcsúzik a Producerek

admin

Jézus Krisztus Szupersztár a Voice tehetségeivel

Volf Anna

Kristin Chenoweth az American Idolban

admin