Hírek, beszámolók

Barbra Streisand élete fotóin keresztül: megjelent a magyar kiadás

Gyönyörű kiállítású fotóalbum jelent meg Barbra Streisandról; az eredetileg két éve Londonban kiadott kötet magyar változata számos ritka és korábban nem publikált felvételen keresztül mutatja be minden idők egyik legsikeresebb amerikai színész- és énekesnőjének pályafutását.

A ShowTime Budapest által kiadott albumban Nick Yapp válogatott a Barbra Streisandot ábrázoló legszebb fényképekből és írt ezek alapján rövid, a sztár talán legfontosabb pillanataihoz kapcsolódó ismertetőket.

Barbra Streisand a hatvanas évek elején robbant be a köztudatba. A lemezstúdióban, a színpadon, a filmvásznon és rendezőként végzett munkájával valamennyi komoly szakmai elismerést elnyerte. Ahogy a kiadó fogalmaz, mintegy fél évszázadon át uralta a világot, a világ pedig imádta őt.
Az album nyomon követi a most 69 éves Streisand pályáját. Szerepelnek képek és hozzá kapcsolódó szövegek első Broadway-szerepeiből, azonnal sikeres, 1963-ban megjelent debütalbumának időszakából és persze filmpályafutása valamennyi fontosabb alakításából a Funny Girltől (ezért 1969-ben rögtön megkapta a legjobb női alakítás Oscarját) a Hello, Dolly!-n, a Mi van, doki?-n, a Csillag születiken és az Ilyenek voltunkon keresztül a Funny Lady-ig. Természetesen mozgalmas szerelmi élete (Elliott Gould, Ryan O’Neil, Kris Kristofferson, Andre Agassi, Pierre Trudeau) is része az albumnak, akárcsak a politika, amely – gondoljunk Bill Clinton exelnökre – olykor össze is kapcsolódott életében a szerelemmel.
A kétszeres Oscar-díjas színésznő (megkapta a francia Becsületrendet is) énekesként eddig nyolc Grammy-díjat gyűjtött be és összesen 50 arany, 30 platina és 13 multi-platina albummal büszkélkedhet.

Az amerikai szerző, Nick Yapp eddig harmincöt könyvet írt különbözőbb témákban a költészettől a jogig. Sok éven át tanított, mielőtt íróként és rádiós szerkesztőként kezdett dolgozni. Több mint ötven tévéműsor és több mint száz rádióműsor forgatókönyvét jegyzi, emellett számos novellát és úti beszámolót írt a New York Timesnak.

Barbra Streisand What Matters Most című legújabb lemeze idén augusztusban jelent meg.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Megvannak az Emmy-díj kreatív kategóriáinak nyertesei

admin

Pesti műsor 1956 – színháztörténeti kiállítás

Buchmann-Horváth Emese

Centrál Színház: három nagyszínpadi bemutató az új évadban

Volf Anna

Új McDonagh premier a Thália Színházban

Buchmann-Horváth Emese

A nyomorultak – Interjú Koós Rékával

Buchmann-Horváth Emese