Hírek, beszámolók

Báthory Erzsébet musical Mikuláskor a tévében

A Budapesti Nyári Fesztivál 2012. július 13-án mutatta be a Kolozsvári Magyar Operával együttműködésben létrejött produkcióját, a Báthory Erzsébet musical-operát a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és az MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapközötti megállapodás értelmében az ősbemutatót rögzítette a televízió, amelynek premier-vetítésére 2012. december 5-én, szerdán 23 órától kerül sor a Duna Televízió műsorán.

Bagó Bertalan rendezésében a címszerepet Benedekffy Katalin alakítja, további főszereplők: Szomor György, Szemenyei János, Zöld Csaba, Miller Zoltán. Koreográfus Novák Péter, díszlettervező Vereckei Rita, jelmeztervező Kiss Borcsa

Közreműködik a Tabulatúra régizene-együttes Rossa Levente vezetésével, valamint a Kolozsvári Magyar Opera zenekara, kórusa és tánckara. Vezényel Kulcsár Szabolcs.

A december 5-i televíziós premiert követően az MTVA tervezi a felvétel reprízét és a werkfilm bemutatását, amelynek időpontjáról a későbbiekben értesítik a nézőket.

Kapcsolódó tartalmak

A Szépség és a Szörnyeteg októberben Sopronban

Sándor Petra

13. a Mamma Mia!

admin

Ma van a Színházak éjszakája

Volf Anna

MADÁCH FORTISSIMO klub: új beállók a József és a színes szélesvásznú álomkabátban

Czitrovszky Balázs

Kaszás Attila emlékére

admin