Hírek, beszámolók

Becsületrenddel tüntette ki Liza Minnellit a francia kulturális miniszter

A “music-hall papnőjének és a tehetséges sokoldalúság kortárs megtestesítőjének” nevezte a francia kulturális miniszter Liza Minnelli amerikai színésznő-énekesnőt, akit hétfő délután Párizsban a Francia Köztársaság Becsületrendjének tiszti rangjára emelt.

“Willkommen, bienvenue, welcome!” – ezzel, a Kabaré című musical Konferansziéja híres dalának kezdősorával üdvözölte Frédéric Mitterand kulturális miniszter Liza Minnellit a kitüntetés átadásán. Az amerikai színésznőt ugyanis Bob Fosse legendás zenés filmjének főszerepe – amelyért a legjobb női alakítás Oscar-díját is megkapta – tette világhíressé.  
“Elég meghallani az ön melegséggel teli vibrátóját, és azonnal érzékeljük a soha nem alvó New York halk morajlását. Elég az ön tekintetére rápillantani, és az aranybetűs Broadway csillan fel a szemeiben” – fogalmazott Mitterrand. A miniszter méltatta Lisa Minnellinek a nagy humanitárius célokért folytatott tevékenységét, egyebek mellett az AIDS elleni küzdelemben vállalt szerepét. “Azért szeretjük önt, mert jobbá teszi az életünket” – tette hozzá.

Vincente Minnelli rendező és Judy Garland színésznő lánya a francia és az angol nyelvet keverve meghatódva köszönte meg a kitüntetést. “Hatalmas boldogság Franciaországnak, ennek az álomországnak a részesévé válni” – mondta Liza Minnelli. A színésznő elmesélte, hogy amikor kislány volt, az apja azt énekelte neki, hogy “egy nap megtanulsz majd táncolni, szép ruhákban jársz majd és Franciaországban fogsz élni”. 
“Az álom valóra vált. Nem térek magamhoz. Szeretném mindannyiuknak megköszönni, hogy gondjuk van rám, hogy megosztják velem az életnek nevezett teniszmérkőzést” – tette hozzá a színésznő. Azt is elmondta, hogy elsőként Charles Aznavour énekes beszélt neki arról, hogy mennyire szeretik Franciaországban.

Liza Minnelli, aki március 12-én ünnepelte 65. születésnapját, a közelmúltban jelentette meg Confessions (Vallomások) címmel új albumát, amelynek anyagából hétfőn este koncertet ad Párizsban.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

II. Madách Musical Pályázat prezentáció – 2013. 04. 24.

Buchmann-Horváth Emese

Interjú Simon Kornéllal A Hang-villa titka jeltolmácsolt előadása kapcsán

Kiss Brigitta

A Tenkes kapitánya (Siklósi Várszínház, 2012. július 5.)

Czibulka Stella

Jubileummal búcsúzik a Producerek

admin

Tavaszébredés – Beszélgetés Török Annával

Vincze Dániel