Hírek, beszámolók

Bemutatkozik a The SunCity Rockets

Hallgasd meg Veréb Tamás és a The FR Lab közös projektjének „Nights and Rooftops” című első dalát!

A The FR Lab 2014-ben alakult, minőségi elektronikus zenét alkotó kollektíva, tagjai Somody Áron, Lovas Bence és Temesvári Gergő. A három miskolci fiatal egyik daluk felénekléséhez a Budapesti Operettszínház fiatal tehetségét, a szintén miskolci gyökerekkel rendelkező Veréb Tamást kérte fel. „Áront még a gimnazista időkből ismerem” – meséli Tamás. „Amikor megkeresett, hogy lenne-e kedvem felénekelni az egyik szerzeményüket, és megmutatta, hogy milyen dalokat írnak, rögtön igent mondtam. Rendkívül fülbemászó és mai a zenéjük, ráadásul remekül énekelhető is.”

Hamar kiderült, hogy négyük együttműködésében egy dalnál nagyobb potenciál rejlik, így született meg a The SunCity Rockets formáció, mely a Nights and Rooftops című szerzeménnyel mutatkozik be a közönségnek. „Nagyjából 6 dalnyi anyagunk van, de hogy ezt milyen formában tesszük majd közzé, azt még nem döntöttük el. Abban viszont már biztosak vagyunk, hogy szeretnénk, ha ezeket a számokat nem csak a magyar közönség ismerné meg. Mindegyik dalnak van akusztikus verziója is, amivel tervezünk fellépéseket, illetve szeretnénk videoklipet is forgatni, de ez egyelőre még a jövő zenéje.”

És hogy a jövő zenéje milyen színpadon csendül majd fel? „Alapvetően szeretem magam kipróbálni új dolgokban, de természetesen az életemben marad az eddigi fő csapásirány. Továbbra is az Operettszínházban láthat a közönség, jövő héten újra indítjuk az évadot a Fame-mel, emellett pedig idén kezdem az utolsó évemet a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének alapszakán, ami után a tanári mesterképzésben is részt szeretnék venni.”

Aki tehát The SunCity Rockets koncerten szeretné látni Veréb Tamást, annak egyelőre még várnia kell, de a Budapesti Operettszínház előadásain, valamint a két hét múlva megrendezésre kerülő Broadway Fesztiválon és Színházak Éjszakáján találkozhat vele a közönség több alkalommal is.

Kapcsolódó tartalmak

Egyházi Géza lemezbemutató koncert

admin

A csodálatos mesefa

Buchmann-Horváth Emese

Misztikus filmsorozat indul az m1-en

admin

Bereczki Zoltán Mező Misivel lép fel a Magyar Színházban

halasi.vivien

High School Musical – Disneyland Paris

Nagy Péter