Hírek, beszámolók

Bereczki Zoltán nagyszabású koncerttel zárta az évet

A népszerű pop- és musicalsztár Bereczki Zoltán mostanában ismét könnyűzenei vizekre evezett, hiszen kiadta Álomkép című, 11 dalt tartalmazó albumát. A korong az ünnepekre már be is aranyozódott, december 30-án a Syma Csarnokban pedig nagyszabású  lemezbemutató koncertet is adott az énekes, melyen a Viva la Musical! stábja is képviseltette magát. 
A teltházas koncert rögtön a Szállj velem c. dallal indult, melyhez stílusosan a levegőbe emelkedett Bereczki. Az egész dalt a nézőtéren állók feje fölött adta elő, sokszor körbeforogva, tehát volt olyan pillanat, amikor a levegőben lógva fejjel lefelé énekelt. Ezt a dalt követte – immár a földön – a Kerek egész című sláger, melyet rengetegszer játszanak a különböző rádióállomások. Az erős felütést ledfalakkal felszerelt színpadkép, táncosok, élő zenekar, négy vokalista, valamint olykor fel-fel törő láng- és füstoszlopok tették teljessé.
Nem saját dalokkal is készült a művész, így énekelt George Michael-tól (Freedom),  Justin Timberlake-től (Cry me a river), Michael Jackson-tól (Billie Jean), Lionel Richie-től  (Hello) vagy éppen Josh Groban-től is (February song – Hangokba zárva). A korábbi poplemezéről is hangzottak el dalok, de volt retro-disco blokk is. A koncert sztárvedége Tóth Gabi volt, aki a nézőtéren át biztonsági emberekkel körülvéve érkezett meg a már az X-Faktorból is ismert merész fellépőruhájában. Az energikus előadás után Bereczkivel közösen előadták A holnap másé már című duettjüket.
Az egész koncertet sodró erejű lendület, Tihanyi Ákos megszokottan minőségi koreográfiái, nagyszerű táncosi, zenészi, vokalistai momentumok jellemezték, a látvány csillagos ötös, s természetesen a legnagyobb elismerés Bereczki Zoltánt illeti, aki mint egy energiabomba énekelte, táncolta végig a koncertet.
 
Az Álomkép c. album tracklistje:
 
1. Szállj velem
2. A kerek egész
3. A holnap másé már
4. 1001 éjjel
5. Várj!
6. Feel alive
7. Szeress úgy (ahogy én)!
8. Álomkép
9. Fel kell, hogy ébredj
10. Koldus maradsz
11. Kerek egész (angol nyelvű verzió)

 

Kapcsolódó tartalmak

Musical készül Susan Boyle életéről

Volf Anna

Ősbemutató is szerepel a veszprémi Petőfi Színház új évadának műsorán

Volf Anna

Szegény gazdagok – Sajtótájékoztató

Nagy Péter

Interjú Janza Katával

Stern Ágnes

Újjászületik az Isten Pénze a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese