Hírek, beszámolók

Bereményi Géza lehet a Thália és a Mikroszkóp új igazgatója

Bereményi Géza pályázatát támogatta a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatói posztjára a szakmai bizottság, és várhatóan a főpolgármester is őt nevezi majd ki a két intézmény élére – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

Bereményi Géza – Kossuth- és József Attila-díjas író, dalszövegíró, Balázs Béla-díjas filmrendező – az MTI megkeresésére úgy reagált, hogy a hivatalos eredményhirdetésig nem nyilatkozik terveiről. Annyit azonban megerősített, hogy csapatának tagja Kálomista Gábor, Herczeg Tamás és Csécs Tamás.
Kálomista Gábor producer – Magyarország egyik legnagyobb filmgyártója, a Megafilm vezetője – is csak annyit mondott, hogy együtt pályáztak, és Bereményi Gézához hasonlóan az eredményhirdetés után ígért részleteket elképzeléseikről.

A Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös vezetői posztjára kiírt pályázatra Bereményi Géza és csapata mellett Harsányi Gábor színész – Dózsa Lászlóval közösen – és Megyeri László, a Thália Színház korábbi igazgatója adott be pályázatot.

A Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatására kiírt pályázat szerint az ügyvezető igazgató egyszemélyi felelős vezetőként irányítja majd a Thália Színház Nonprofit Kft.-t és a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft.-t. Feladata lesz a két színház művészeti programjának részletes kidolgozása, a Mikroszkóp Színpad esetében a színházterem adottságainak figyelembe vételével, tekintettel a színház hagyományaira a kabaré műfajának megőrzésében és a Thália Színház egészének művészeti koncepciójával összehangolva.
A pályázatnak tartalmaznia kellett a két nonprofit társaság 2012. évben lezajló lehetséges egyesülésére vonatkozó művészeti, pénzügyi, szervezeti megvalósítási koncepciót is.

A Thália Színház ügyvezetői munkakörét a nyertes pályázó 2012. január 1-jétől öt éven át töltheti be. A Mikroszkóp Színpad esetében az ügyvezetői feladatokat szintén 2012. január 1-jétől 2016. december 31-ig láthatja el a nyertes külön díjazás nélkül.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Zenés beszélgetés Zöld Csabával

Buchmann-Horváth Emese

A francia Mozart rockopera közeledik a premierhez

admin

Díjátadó a Magyar Operett Napján

Buchmann-Horváth Emese

Porondon a Bajazzók sztárjai

Stern Ágnes

Főszereplőket keres a Madách Színház

Sándor Petra