Hírek, beszámolók

Bereményi Géza lesz a Thália és a Mikroszkóp igazgatója (frissítve)

Tarlós István főpolgármester megerősítette egy rádióinterjúban, hogy Bereményi Gézát nevezi ki a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatói posztjára.

“Amennyiben ebből nem lesz nemzetközi, mesterségesen keltett, előfeltételezésektől hemzsegő hisztéria, akkor megerősíthetem, hogy Bereményi Géza lesz ennek a színháznak az igazgatója” – fogalmazott a budapesti főpolgármester egy kérdésre válaszolva az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A Főpolgármesteri Hivatal december 8-án jelentette be, hogy a szakmai bizottság Bereményi pályázatát támogatta, és “várhatóan a főpolgármester is őt nevezi majd ki a két intézmény élére”.

Bereményi Géza Kossuth- és József Attila-díjas író, dalszövegíró, Balázs Béla-díjas filmrendező Kálomista Gáborral, Herczeg Tamással és Csécsi Tamással együtt pályázott a két színház közös vezetésére. A Bereményi-féle csapaton kívül Harsányi Gábor színész – Dózsa Lászlóval közösen – és Megyeri László, a Thália Színház korábbi igazgatója adott be pályázatot.

Frissítve:

Tarlós István főpolgármester 2012. január 1-től öt évre Bereményi Gézát nevezte ki hétfőn a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatói posztjára – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága hétfőn az MTI-t. Bereményi Géza pályázatát december elején támogatta a szakmai bizottság, és Tarlós István már akkor jelezte, hogy várhatóan őt nevezi majd ki a két intézmény élére.

A Thália Színház ügyvezetői munkakörét a nyertes pályázó 2012. január 1-jétől öt éven át töltheti be. A Mikroszkóp Színpad esetében az ügyvezetői feladatokat szintén 2012. január 1-jétől 2016. december 31-ig láthatja el a nyertes külön díjazás nélkül.
A Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. száz százalékos üzletrészére – Verebes István távozását követően – a nyáron pályázatot írt ki a főváros, ám arra nem volt jelentkező. Ezt követően Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes már nyár végén azt valószínűsítette, hogy a teátrumot a Thália Színházhoz fogják csatolni. A Mikroszkóp Színpad az év végéig Szabó Attila korábbi gazdasági igazgató vezetésével működik, az ő ügyvezetői megbízatása december 31-ig szól. A Thália Színházat jelenleg – a még 2009 elején kinevezett – Zimányi Zsófia vezeti, akinek megbízatása 2014. január végén járt volna le.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

100. alkalommal nyit ki Az Őrült Nők Ketrece az Átriumban

halasi.vivien

Számomra a család a meghatározó

oldadmin

Love Never Dies dvd karácsonyra?

Volf Anna

Musicalpremierek a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház jubileumi évadában

Volf Anna

Rövidhírek, 2014. március

Volf Anna