Hírek, beszámolók

Börtönmusical a Pannon Várszínház előadásában Veszprémben

A nyáron Balatonfüreden bemutatott musicalt szeptember 29-től a Pannon Várszínház előadásában a Veszprémi Városi Művelődési Központban is megtekinthetik a nézők.

Az előadás a történelem első valóság-show-jának drámai eseményeit mutatja be. Az 1900-as évek közepén egy amerikai egyetem hallgatói közül – pszichológiai kísérlet céljából – önkéntes jelentkezés alapján tucatnyi fiatalember egy használaton kívüli börtön falai közé költözik. Sorshúzással döntik el ki lesz a rab, ki lesz a börtönőr. Néhány nap alatt kialakul az emberi társadalom hierarchiája, elfelejtődnek a valóságos viszonyok, létrejön az erő és a kiszolgáltatottság rendszere. Mindez kamerák kereszttüzében. A folyamat és a végkifejlet megrázó pillanatait bontja ki a fiatalos rockzenével színesített produkció.

Asztalos István a musical szerzője elmondta, hogy több mint húsz ével ezelőtt íródott a darab, igaz akkor még a gimnáziumban a Híd címet viselte, amit akkoriban a diákokkal játszottak. “Majd a későbbiekben a kész darabbal besétáltam Vándorfi Lászlóhoz, akit akkor neveztek ki a Veszprémi Színház élére, ezt követően a darab finomítása következett.”- emlékezett vissza a szerző. Kovács Attila zeneszerző számára a musical, mint műfaj kihívást jelentett, hiszen ő inkább a jazz-rock elkötelezett híve. “1991-ben került először a darab hozzám, amikor a Petőfi Színház élére kineveztek, akkor is és most is azt vallom, hogy csak progresszív tartalmat hordozó musicallel lehet csak a nagyközönség elé lépni” – nyilatkozta Vándorfi László a darab rendezője.

A musical főbb szerepeiben P. Petőcz András, Sánta László, Molnár Ervin, Kékesi László, Zayzon Csaba és Stefancsik Annamária láthatóak. Közreműködik az LGT Emlékzenekar.

Az előadás képei megtekinthetőek a http://www.pannonvarszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=432:boertoenmusical-kepek&catid=35:eladasok oldalon.

Egy dal a darabból Sánta László előadásában:

 

Kapcsolódó tartalmak

Elfújta a szél – Interjú Somogyi Szilárddal

Stern Ágnes

Nero – Idina Menzellel

admin

Újra a West Enden az Oliver!

admin

Rendhagyó Trója sajtótájékoztató a komáromi Igmándi-erődben

admin

Pannon Várszínház: 12 ezerrel nőtt a nézőszám a most záruló évadban

Volf Anna