Hírek, beszámolók

Olvasd magyarul a Wickedet!

Gregory Maguire amerikai író 1995-ben jelentette meg az Óz-történetból ismert Gonosz Nyugati Boszorkány életét bemutató regényét (Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West). A könyv alapján készült el 2003-ban a Wicked című musical, melynek sikere a bemutató ótatöretlen.

Gregory Maguire amerikai író 1995-ben jelentette meg az Óz-történetból ismert Gonosz Nyugati Boszorkány életét bemutató regényét (Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West). A könyv alapján készült el 2003-ban a Wicked című musical, melynek sikere a bemutató óta New Yorkban és Londonban is töretlen. A szerző 2005-ben megírta a regény folytatását Son of a Whitch (Egy boszorkány fia) címmel, a harmadik regény (A Lion Among Men – Egy oroszlán az emberek között) pedig 2008-ban került a boltok polcaira.

A boszorkányA napokban magyar nyelven is megjelent a trilógia első része A boszorkány: a Gonosz Nyugati Boszorkány élete és kora címmel Pék Zoltán fordításában.
Részlet a kiadó ajánlójából:
A Boszorkány egy olyan vidéken játszódik, ahol a beszélő állatok az egyenjogúságért küzdenek, a mumpicföldiek a középosztály stabilitására vágynak, a sárga téglás út pedig az elnyomás szimbóluma a kvarangyok számára. Itt születik és nevelkedik a zöldbőrű Elfaba, az éles elmével megáldott, de hányatott sorsú teremtés, akiből felnőttként a Gonosz Nyugati Boszorkány lesz, és akinek élettörténete újra értelmezi a jó és a gonosz örök szembenállását.”

Kapcsolódó tartalmak

Cirkuszhercegnő – Bordás B., Vadász Zs., MÁZS, Peller K., Kékkovács M. (2014.03.05., Operettszínház)

Buchmann-Horváth Emese

Évadzáró társulati ülés a Miskolci Nemzeti Színházban

halasi.vivien

Nemzetközi operett-musical karmesterversenyt hirdetett az Operettszínház

Krista Adrienn

A nyomorultak – filmforgatás

Czibulka Stella

Édes Anna musical országos őszi turné

halasi.vivien