Hírek, beszámolók

Bridget Jones, Spice Girls és mormonok a West Enden az Olimpia évében

A Londoni Színházak Egyesületének két vezetője, Julian Bird és Mark Rubinstein a Variety-nek nyilatkozott a jövőre esedékes bemutatókról.

Az Olimpia idején a megszokottnál jóval több turista utazik majd Londonba. Hogy a sportesemény a színházak látogatottságában növekedést vagy csökkenést eredményez-e, azt még egyelőre nem lehet megmodani. Bird és Rubinstein szerint jó előjel, hogy a jegyelővételből származó bevétel a tavaly ilyenkori adathoz képest növekedést mutat, reménykednek benne, hogy ez a tendencia folytatódik az elkövetkező hónapokban is.

A közönség érdeklődésére számot tartó bemutatók is bizakodásra adhatnak okot. A tervek szerint 2012-ben kerül színre Londonban az Ének az esőben valamint a Crazy for You felújítása, illetve a Top Hat című Fred Astaire-Ginger Rogers film színpadi változata Summer Strallen főszereplésével. Jövőre mutatják be Londonban a 9 Tony-díjjal jutalmazott The Book of Mormont, amely hatalmas sikerrel fut a Broadway-n.

Szintén 2012-ben kerülhet sor két, évekkel ezelőtt bejelentett musical világpremierére is. Az egyik a Spice Girls együttesről szóló Viva Forever, a másik a Stephen Daldry (Billy Elliot) rendezésében színpadra kerülő Bridget Jones naplója. Utóbbiról a WhatsOnStage információi szerint az a hír járja, hogy a könyv írója, Helen Fielding – aki egyébként a musical szövegkönyvét is jegyzi – áldását adta arra, hogy a világpremieren Bridget szerepét a londoni Doktor Szöszi sztárja, Sharidan Smith játszhassa el.

Kapcsolódó tartalmak

Ma debütál a Broadway-n a Shrek

admin

Zenés filmben kapott szerepet Sarah Jessica Parker

Volf Anna

The Time of His Life

oldadmin

High School Musical London Premier

Nagy Péter

Kaszás Attilára emlékeznek Révkomáromban

Volf Anna