Hírek, beszámolók

Törli a YouTube Sarah Brightman dalait

Sarah Brightman angol énekesnő győzedelmeskedett a YouTube-bal szemben a zenei videóiért folytatott jogi vitában pénteken.

A hamburgi tartományi bíróság megtiltotta a videomegosztó portálnak, hogy elérhetővé tegye a szoprán énekesnő szerzői jog által védett dalait. A YouTube-ot kártérítés fizetésére is kötelezik; az összeg kiszámításához a portálnak nyilvánosságra kell hoznia, milyen gyakran töltötték le a három érintett felvételt az oldal látogatói.

A bíróság egyik szóvivője elmondta: abból indultak ki, hogy a YouTube a felhasználók által felöltött tartalmakat sajátjaiként kezeli, így köteles kellőképpen meggyőződni arról, hogy a felhasználók jogosultak az adott tartalom feltöltésére – a bíróság szerint a videomegosztó portál ennek a kötelezettségnek nem tett eleget.

A Google bejelentette, jogorvoslatot fog kérni a hamburgi bíróság döntése ellen. A YouTube az elmúlt időszakban újra és újra hangoztatta, hogy a művészeknek és a szerzői jogok tulajdonosainak megvan a lehetőségük arra, hogy eltávolíttassák a feltöltött tartalmakat.

Sarah Brightman többek között a Macskák, Az operaház fantomja, a Song and Dance és az Aspects of Love című Webber-musicalenek köszönhetően lett ismert. Később szólókarrierbe kezdett, legismertebb slágere az Andrea Bocellivel felénekelt Time to Say Goodbye.

forrás: hvg.hu

Kapcsolódó tartalmak

Szerencsés flótás újra a Városmajorban

Buchmann-Horváth Emese

Elfújta a szél próba – Janza Kata

Liga Mihály

Madách Musical pályázat döntő

admin

VÁMPÍROK BÁLJA 200. ELŐADÁS – INTERJÚ SIMON PANNÁVAL

Buchmann-Horváth Emese

Vámpírok bálja – jelmezes fotózás

Nagy Péter