Belföld Hírek, beszámolók

Budapesten mutatják be a Csodaszarvas musicalt

Az Erkel Színház ad otthont a Csodaszarvas című musical budapesti bemutatójának szeptember 4-én, Varga Viktor rendezésében.

A darab alkotói emberi sorsokon keresztül keresik a választ többek között arra, hogy mit jelent eredetmondánk az új generációknak. Szó esik az anyaságról, a testvérharcról, a hagyományról és az újításról is – olvasható a darab ismertetőjében.

A darab rendezője szerint a közönség egy modern, provokatív és önironikus musicalt láthat, amelyet eddig csak szabadtéri, monumentális színpadokon adtak elő. Az Erkel Színház színpada lehetőséget ad az eredeti, teljes tánckarral, a Duna Művészegyüttes és a szarvasi Tessedik Táncegyüttes közreműködésével megvalósuló, látványos technikai megoldásokkal színesített produkcióra.

Nimródot Nádházy Péter, Enéhet Dósa Zsuzsa, Hunort Boronyák Gergely, Magort Polák Ferenc alakítja. Ajanduk szerepében Benkő Géza, Beseként Maróti Attila, Emese alakjában Tatár Bianka, Araként Bardon Ivett áll színpadra.

A Csodaszarvas musical Csasztvan András ötlete alapján készült, Varga Viktor rendező felkérésére. A zenét Gulyás Levente írta, író és dramaturg Belinszki Zoltán, a koreográfia Juhász Zsolt, a díszlet Jakub Branicky, a jelmez Nagy Szilvia munkája.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Én, József Attila – Bemutató a Madách Színházban

Volf Anna

Készül a Tanulmány a nőkről a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Családi musical a Thália Színházban

Stern Ágnes

Feke Pál: Musical Live koncert – A zenekari próbán jártunk

Vincze Dániel

A zene világnapja – I Could Have Danced All Night

admin