Hírek, beszámolók

Budapesti Kamaraszínház: utcai akció a jegyek eladására

A Budapesti Kamaraszínház művészei utcai akciót rendeznek Károly körúti jegyirodájuk előtt pénteken 12 és 13 óra között a jegyek eladására, az előadások megmentésére.

A Kamaraszínház jegyeinek többségére ezen a napon 50 százalékos engedményt adnak – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
A Budapesti Kamaraszínház Deák téri – a Károly körút 21. szám alatt található – jegyirodája előtt az előadások megmentése érdekében szervezett utcai akción a művészek megszólítják a járókelőket, Sándor György humorista, a társulat tagja meglepetéssel is készül. A teátrum művészei forró teával, forralt borral várják nézőiket, és ajánlják előadásaikat.
A Budapesti Kamaraszínház a februári előadásokra szóló jegyeket csak január végén kezdhette árulni, miután a színház sorsa korábban bizonytalan volt. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) december közepén ugyanis arról értesítette a színház vezetését, hogy – a Játékszín mellett – a Budapesti Kamaraszínház támogatását is megvonja január 1-től.
Január 25-én azonban a NEFMI azt közölte, hogy az évad végéig mégis biztosítja a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín működését. A döntés értelmében 2012 első félévére a Budapesti Kamaraszínház 147 millió forint támogatást kap, hogy befejezhesse az évadot. A második félévre azonban már – forrás hiányában – nem tud támogatást biztosítani a színház számára a NEFMI, amely tárgyalásokat folytat a fővárossal a két teátrum esetleges átadásáról.
A Budapesti Kamaraszínház művészei pénteki nyilvános akciójukkal – a jegyeladás segítése mellett – a társulat átmeneti megmenekülését is megünneplik, és megköszönik a nézők töretlen bizalmát és jóindulatát – derül ki a színház közleményéből.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Átadták a Dömötör-díjakat Szegeden

Volf Anna

Láttam táncolni

oldadmin

Szép nyári nap – Neoton musical az Operettben

admin

Gyenge évad után musical-dömping a Broadway-n

admin

Mamma Mia! karaoke itthon is

admin