Hírek, beszámolók

Budavári Palotakoncert – Operett a Duna fölött

Osvárt Andrea lesz az augusztus 10-i operett-ünnep, a Budavári Palotakoncert műsorvezetője. A nagyszabású gálát az m1 nézői a nemzeti ünnep előestéjén, augusztus 19-én láthatják.

A Budavári Palotakoncert, mely az “Operett a Duna fölött” alcímet kapta, a színházi évad nyári csöndjét hivatott megtörni, idén először, a magyar operett-játszás legnagyobbjaival. 2013. augusztus 10-én, a Budai Vár Oroszlános udvarának elegáns környezetében rendezett nagyszabású gála igazi különlegesség lesz. A látványos, szabadtéri esten a legnépszerűbb operett-szerzők, elsősorban a magyar Lehár Ferenc és Kálmán Imre legismertebb melódiái csendülnek fel a palota gyönyörű miliőjében, bécsi és budapesti hangulatban. A műsor látványvilágát pirotechnikai és mozgóképes elemek teszik még egyedibbé. Az újszerű megoldások szorosan összefonódnak majd a Budapesti Operettszínház művészeinek produkciójával. A szabadtéri gálaest izgalmas látványvilágával, újszerű megoldásaival és elegáns hangulatával garantáltan a budapesti nyár meghatározó színfoltja lesz – a producerek, dr. Vadász Dániel és Nacsa Olivér reményei szerint évről évre egyre több és több nézőt csábítanak majd ide, külföldről is.

Éppen ezért kértek fel egy, a nemzetközi kulturális életben is jegyzett, fiatal művészt műsorvezetőnek. Osvárt Andrea nem kisebb sztárok partnere volt, mint Robert Redford, Brad Pitt, Heath Ledger, Jeremy Irons, Giuliano Gemma, vagy Clive Owen. 2007-ben neki ítélték az “Afrodite-díjat”, ami az olaszországi ifjú felfedezetteknek jár, 2009-ben pedig megkapta a Filmspray elismerést, a Legjobb Női Főszereplő díját, az Il rabdomante című alkotásban nyújtott alakításért. Osvárt Andrea műsorvezetőként is ismert, volt már római gála háziasszonya, illetve 2008-ban ő vezette a San Remo-i dalfesztivált, ami Olaszország egyik legnagyobb médiaeseménye. Itthon műsorvezetőként a Budavári Palotakoncerten mutatkozik be.

“Az operett műfaja nem csak a magyar, hanem a világ zenekultúrájának szerves része. Sokat utazom, látom, hogy a legnagyobb operaházak játsszák magyar szerzők, elsősorban Lehár Ferenc és Kálmán Imre műveit, akikre igazán büszkék lehetünk. A víg özvegy vagy a Csárdáskirálynő ismert részleteit olyan neves művészek, mint Plácido Domingo vagy Anna Netrebko is állandóan koncertrepertoárjukon szerepeltetik. A magyar operett-játszás is világmárka, New Yorktól Tokióig ismerik. Örülök, hogy itthon most az ezt tovább erősítő ügy, a Budavári Palotakoncert mellé állhatok műsorvezetőként, s reménykedem, hogy a magyarországi televíziós közvetítés mellett egyre több külföldi tévécsatorna veszi majd át a műsort. A Palotakoncert az operett nyári, exkluzív ünnepe lesz. Kihagyhatatlan élmény szerintem…” – mondja Osvárt Andrea.

Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Ábrahám Pál, Huszka Jenő, Szirmai Jenő művei mellett a műsorban lesznek meglepetés számok is, olyan remek operettek részletei lesznek láthatók-hallhatók, mint a Marica grófnő, a Csárdáskirálynő, a Mária főhadnagy, a Viktória, a Cirkuszhercegnő, A víg özvegy, a Leányvásár, A mosoly országa, a Mágnás Miska, a Luxemburg grófja és a Cigányszerelem. A gálaesten fellép Fischl Mónika, Frankó Tünde, Bordás Barbara, Kállay Bori, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Dolhai Attila, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dancs Annamari, Faragó András, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté és Brasch Bence. A gála rendezője: KERO®.

A szuperprodukcióra 150, nagyrészt új jelmezzel és magas színvonalú színpad-, hang-, és fénytechnikával készülnek a rendezők, a művészeket a Budapesti Operettszínház 50 fős szimfonikus zenekara kíséri, Makláry László dirigálásában, s a 20 fős Balettkar is közreműködik.

Nacsa Olivér és dr. Vadász Dániel producer remélik, hagyománnyá válik a Palotakoncert, s nemcsak kétezer ember látja majd az előadást, hanem a hazai és a nemzetközi televíziók révén milliókhoz juthat el. A műsort az MTVA augusztus 19-én 20.15 órakor tűzi az M1 műsorára.

Forrás: operett.hu

Belépők a a Nagymező utcai jegyárusító pavilonban, illetve online is kaphatók!

Kapcsolódó tartalmak

Zenés programok a Színházak Éjszakáján

Buchmann-Horváth Emese

Elfújta a szél próba – Vágó Zsuzsi

Liga Mihály

Búcsúzik a Ragtime és az Altar Boyz

admin

Szeptember 25-ig fogadják a jelentkezéseket a Lehár Ferenc Énekversenyre

Buchmann-Horváth Emese

Mától látható az Apácashow musical-változata Londonban

admin