Hírek, beszámolók

Cameron Mackintosh, A nyomorultak producere bekerült a Broadway Hírességek Csarnokába

A nyomorultak, a Macskák vagy Az operaház fantomja producereként hírnevet szerzett Cameron Mackintosh személyében először vettek fel a Broadway Hírességek Csarnokába brit színházi producert.

A hétfői ceremónián, amelyet a New York-i Gershwin Színházban tartottak, két színésznő, Cherry Jones és Ellen Burstyn, továbbá Jerry Zaks és George C. Wolfe rendezők, David Hays díszlettervező és Lorraine Hansberry színműíró is a Hírességek Csarnokának tagja lett.
Mackintosh, aki személyesen nem tudott megjelenni az ünnepségen, közleményében kiemelte, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja beiktatását, és úgy gondolja, ez élete és pályafutása egyik legsikeresebb, legizgalmasabb pillanata. A díjat Robert Wankel vette át helyette – számolt be az eseményről a BBC News.
A Broadway Hírességek Csarnokát 1971-ben alapították, hogy életműdíjjal ismerjék el az amerikai színházi élet kiválóságait. Az elismeréshez a jelölt mögött legalább 25 év Broadway-múltnak kell állnia, továbbá követelmény, hogy legalább öt nagyobb produkció fűződjön a nevéhez.
Mackintosh a Broadwayn hosszasan futó A nyomorultak, Macskák és Az operaház fantomja című előadásokért is Tony-díjat kapott producerként, de számtalan további zenés produkciót is színpadra állított a Broadwayn és a West Enden. Musicalszínházi munkájáért 1996-ban lovaggá ütötték. 

forrás: MTI / VLM

Kapcsolódó tartalmak

Tony Awards 2009

admin

ONeill: Utazás az éjszakába (Magyar Színház)

Czitrovszky Balázs

Sopronban vendégszerepel az Operettszínház

admin

Két opera debütált az Operettszínházban

admin

A tánc világnapja 2012

Volf Anna