Hírek, beszámolók

CD ajánló: Feke Pál – Musical Live 1.

Nemrég jelent meg Feke Pál új lemeze, amelyen a Soproni MKB Musical Arénában adott 2014. március 29-ei nagykoncert kb. 50 perce hallható. Meghallgattuk, többször is…

Az koncertalbumon musical dalok, valamint magyar- és világslágerek is hallhatóak. Az arányok olyanok, hogy a színházba járó rajongók és azok számára is élvezhető legyen, akik leginkább csak a tévés szereplései kapcsán ismerik Feke Pált, de énekesként is kíváncsiak rá.

Tökéletes választás hogy stúdióalbum helyett egy koncertfelvétel jelent meg. Így steril zeneszámok hallgatása helyett egy fergeteges buliba csöppenünk. Nem kell Sopronig utaznunk a koncerthangulatért, akár a nappalinkban vagy az autónkban is átélhetjük. A színész kommentárjai, felkonferálásai pedig a távolságot is megszüntetik, személyesebbé kedvesebbé teszik a lemezt.

Felelevenednek Feke Pál musicalszerepei: a Jézus Krisztus Szupersztár, A nyomorultak, A három testőr, vagy éppen az István, a király dalainak segítségével. Ezek a zeneszámok éppúgy rockos hangszerelést kaptak, mint a többi sláger, ami elhangzik, így tökéletes összhangot alkotnak, és pörgős hangulatot teremtenek. Felhangzik például a színész, énekes példaképének Máté Péternek egyik dala is egy még az előadó számára is új feldolgozásban. Vendégek is érkeztek a koncertre Keresztes Ildikó és Serbán Attila személyében, de nem szabad megfeledkezni Fehér Adriennről sem, aki a vokálért felelős az est, illetve a tracklista folyamán, és ott van persze a zenekar is, akiket szintén nem hagyhatunk említés nélkül.

A CD okot ad némi negatív töprengésre is, a közel egy órás anyag alapján feltételezhetjük, hogy – egy arénányi ember kivételével, akik ott voltak a nézőtéren – egy fergeteges buliról maradtunk le. Jó ötlet volt megörökíteni. Az album akár egy sorozat első része is lehetne, ami talán nem kizárt, hiszen a Musical Live 1. címet viseli.

Stern Ágnes

Kapcsolódó tartalmak

Ősbemutatóval kezdődik a színházi évad Zalaegerszegen

Volf Anna

Kezdődik az év a Madách Színházban

admin

Könnyű Esti Sértés a New Orleansban

Buchmann-Horváth Emese

Az Operettszínház 2011/12-es évadának bemutatói

Kiss Brigitta

Én, József Attila (Nagy S.-Balla E.-Polyák L., Madách Színház)

Czibulka Stella