Hírek, beszámolók

Indul az évad a Centrál Színházban!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Centrál Színház öt évvel az ősbemutató után februárban műsorra tűzi az Avenue Q című musicalt A mi utcánk címmel, Harangi Mária rendezésében.

A darab a Muppet Show-ra és a Szezám utcára hajaz – a színészek kezében régi kedvenceinkre emlékeztető bábbal játszanak, a dalok és a történet hangvétele is gyermekien naiv, ám mindeközben a modern felnőtt élet problémái vetődnek fel: a munkanélküliség, a párkapcsolati gondok, a homoszexualitás vagy éppen a rasszizmus. Ezek és ehhez hasonló jelenségek adják meg a fülbemászó dalok témáit, a címek is ezt tükrözik: Az életem szar, Mindenki egy picikét náci, Az internet csupa pornó!

A Centrál Színház bemutatója igazi különlegesség, mert, bár ugyan nem replika-előadásról van szó, a főszerepet az eredeti Broadway-produkció bábjai „játsszák”. Hét sokoldalú fiatal énekes-színészt állít nagy kihívás elé a darab, legtöbbjük a Centrál Színház Ájlávjú című előadásában már látható volt. A szereplők már ősszel elkezdik elsajátítani a bábozás csínját-bínját, és a próbaidőszak is jóval hosszabb az átlagosnál: közel három hónap. A darab minden külföldi előadás esetén a helyi viszonyokra van igazítva – nem lesz ez nálunk sem másképp. A magyar premierrel egy időben mutatják be a darabot Párizsban, Moszkvában, Szingapúrban és Svédországban is.
 

Kapcsolódó tartalmak

Arany Kotta 2016 – Közönségszavazás!

Buchmann-Horváth Emese

C'est la vie – interjú Szibrik Bernadettel

orosz.petra

11 Drama Desk a Billy Elliotnak

admin

Szavak – Életjáték egy részben

Buchmann-Horváth Emese

Jótékonysági napot tartanak szombaton a Magyar Színházban

Volf Anna