Hírek, beszámolók

Centrál Színház: három nagyszínpadi bemutató az új évadban

Három nagyszínpadi bemutatóval – többek között egy musicallel – és két kisszínpadi premierrel várja a nézőket az új évadban a Centrál Színház. Az évad végén még két előbemutató is várható.

A teátrum MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Puskás Tamás igazgató a keddi évadnyitó társulati ülésen elmondta, hogy a Centrál Színház az elmúlt évadban a legtöbb nettó jegyárbevételt produkálta a hasonló méretű színházak között. Úgy vélte, az elmúlt évad bebizonyította, hogy a Centrál Színház műsorkínálata valódi alternatívával szolgál azoknak, akik a színházbezárások vagy színházi profilváltások következtében hirtelen felszabaduló estékkel rendelkeznek.
Puskás Tamás kiemelte, hogy a Keszthelyi Nyári Játékokon tizenháromszor teltházzal játszották az Illatszertár című előadást, amelyet a legjobb szórakoztató előadás kategóriájában a jelöltek a színikritikusok díjára is.

A 2013/14-es évadban új bemutató lesz Puskás Tamás rendezésében Michael Frayn Függöny fel! című darabja, Bozsik Yvette rendezi és koreografálja a Chicago című musicalt, és az évad második felében viszik színre szintén Puskás Tamás rendezésében Mark Haddon A kutya különös esete az éjszakában című kultikus regényének színpadi adaptációját, amely a West Endről érkezik a Centrál Színházba.

A Centrál Színház társulatába szerződött Botos Éva, Szilágyi Csenge és Schmied Zoltán, aki a Thália Színházból szerződött vissza. A produkciókban a társulati tagok mellett vendégművészek is szerepelnek: a Függöny fel!-ben Bereczki Zoltán, Szemenyei János, Cserna Antal, a Chicagóban Schell Judit, Jordán Adél, Falusi Mariann, Kulka János és Stohl András, A kutya különös esete az éjszakában című darabban pedig Kovács Krisztián és Scherer Péter.

A kisszínpadon bemutatják Pataki Éva színdarabját, az Edith és Marlene-t Mészáros Márta rendezésében, Botos Évával és Nagy-Kálózy Eszterrel a címszerepekben. A második premier itt Vinnai András Balhé Atlasz című “párkapcsolati őrülete” lesz, Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Kovács Krisztián előadásában.

Az évad végén Shakespeare-bemutatóra készül a társulat. Nádasdy Ádám új fordításában és Puskás Tamás rendezésében kerül színre a Szeget szeggel. A Kisszínpadon pedig Kiss Márton és Baráthy György új zenés darabra készülnek.

A Centrál Színház elmúlt évadjának sikerei, az Illatszertár és a Hét boszorka koncert-revü műsoron marad, a színház egyéb, repertoáron lévő előadásaival, vagyis a Black Comedy-vel, a Pletykafészekkel, a Jó zsaru, rossz zsaruval, a New York-i komédiával, A 88. utca foglyaival, a Mégis kinek az életével és a Hang-villa titkával együtt. A kisszínpadon továbbra is játsszák a S.Ö.R.-t, a G.Ö.R.CS.-öt, a Nézőművészeti Főiskolát, a Cavemant, a Francia rúdugrást, A vándor színész meséit és az Ötödik Sally-t.
A keddi társulati ülés után elkezdődött a Függöny fel! olvasópróbája, a bemutató október 18-án és 19-én lesz.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Meglepetések a vámpírkastélyban szombat éjjel

admin

Édes Anna musical országos őszi turné

halasi.vivien

Eggyel több előadást tartanak az Evitából a szombathelyi Iseumi Szabadtéri Játékokon

Volf Anna

Ének az esőben – Operettszínház (Peller-Serbán-Bordás)

Buchmann-Horváth Emese

Pénteken mutatják be Jacobi Sybilljét az Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese