Hírek, beszámolók

Stohl András és Szabó Győző a Centrál Színházban – a 2010/11-es évad tervei

A nyári szünet beköszöntött a Centrál Színházba is. Puskás Tamás, igazgató, az évadzáró társulati ülésen összefoglalta, hogy mi történt az elmúlt kilenc hónapban, és hogy hogyan alakul a színház 2010/2011-es évada.

Az első bemutató igazi családi színháznak ígérkezik:
A Hang-villa titka című interaktív mesejáték szerzője Allan Ayckbourn, aki az angol kortárs színház egyik legsikeresebb és legtermékenyebb szerzője, aki pont a napokban kapta meg életművéért az egyik legrangosabb színházi kitűntetést, a Tony-díjat. Az előadás különlegessége, hogy a mese fonala a gyerekek (és a felnőttek) szavazataitól függően szövődik, így minden előadás alkalmával máshogy alakulnak az események. Érdekes továbbá, hogy a darab rendezője a színház egyik fiatal színésze, Simon Kornél, akinek a Hang-villa egyben rendezői debütálása is. Szereplők: Kovács Vanda, Schmied Zoltán, Andrádi Zsanett, Mészáros András, Papp János és Vári-Kovács Péter.
A bemutató időpontja: október 10.

November 5-én kerül sor a Jó zsaru – rossz zsaru című dráma premierjére. A darab (angolul: Steady Rain) rekordbevételt döntött a Broadway-n, és alig egy évvel a New York-i bemutató után kerül a Centrál színpadára. Az ősbemutatón Hugh Jackmann és Daniel Craig játszották a két főszerepet, itthon Stohl András és Szabó Győző tolmácsolásában ismerhetjük meg két balsorsú rendőr torokszorítóan izgalmas meséjét. A rendező Puskás Tamás.

A színház – hagyományait követve – szilveszteri bemutatót is tart: egy méltán emlékezetes zenés művet, a Cabaret című musicalt Bozsik Yvette állítja színpadra, a szereposztás egyelőre maradjon titok, de az ígéret szerint a hazai színjátszás színe-java részt fog venni ebben az egyedülállóan különlegesnek tűnő színházi eseményben.

2011. február végén  a szinte már házi szerzőnek számító Neil Simon Pletykafészek című komédiáját mutatja be a színház – számos vendégművész közreműködésével.

És bár a nyári szünet alatt a színház kapui zárva tartanak, az előadások továbbra is láthatók a nyár folyamán: a Keszthelyi Ünnepi Játékok keretei között tíz estén át látható az évad két nagy sikere: a Fekete Péter című operett felújítása, illetve A 88. utca foglyai című Neil Simon komédia.

Kapcsolódó tartalmak

Oliver! – Médianap a Petőfi Színházban (Veszprém)

Tóth Barbara

A 100. Jézus Krisztus Szupersztár a Madách Színházban

Sándor Petra

Operett pályázat a Katona József Színházban

admin

Csütörtöktől a kassai Tháliában a Gergő és az álomfogó

Volf Anna

Musical fesztivál a Budapest Arénában

Vincze Dániel