Hírek, beszámolók

Chaplin musical szeptembertől a Broadway-n

Augusztus 21-én kezdődtek Christopher Curtis és Thomas Meehan új musicaljének, a Charlie Chaplin életét bemutató Chaplin, the musical című darabnak a prewiew előadásai a Broadway-n. A musicalt szeptember 10-én mutatják be.

A némafilm legenda londoni nyomornegyedből a hollywoodi csillogásig ívelő karrierjének történetét mutatja be a musical. A filmekben megismert karakter 1914. január 5-én született, amikor Chaplin belépett a Keystone stúdió ruhatárába, és az ismert felszerelésben (sminkben, mozgással, ruhában) jött ki onnan. Filmjeiben nem csak főszereplő volt, sokszor ő írta, rendezte azokat, zenét szerzett, vagy producerkedett. Valószínűleg Chaplin volt a legkreatívabb, legnagyobb hatású személyiség a némafilm világában. Munkássága 65 évet hidalt át, a viktoriánus korabeli Anglia mulatóinak színpadától kezdve szinte haláláig folyamatosan dolgozott.

A musical címszerepetét Rob McClure kapta, aki Kaliforniában a La Jolla Playhouse-ban már játszotta Chaplint. A show szövegkönyvét Thomas Meehan, a zenét Chistopher Curtis írta.

Szereposztás: Jim Borstelmann – Alf Reeves, Jenn Colella – Hedda Hopper, Erin Mackey – Oona O’Neill, Michael McCormick – Sennett, McGranery / műsorvezető, Christiane Noll – Hannah Chaplin, Zachary Unger  – Fiatal Charlie / Jackie,  Alan Wayne Wilcox – Sydney Chaplin.

Kapcsolódó tartalmak

Vámpírok bálja – főpróba

Nagy Péter

A sors által üldözött nyomorultak története – a regény és a musical

Vincze Dániel

Hivatalos a Rebecca szereposztás

admin

Kiállítással kezdődött a Macskák 30 hét

Buchmann-Horváth Emese

A helység kalapácsa a Csiky Gergely Színházban

Sándor Petra