Hírek, beszámolók

Megújulás és Sweet Charity premier a Magyar Színházban

A mai napon kerül bemutatásra a Pesti Magyar Színház színpadán Neil Simon – Cy Coleman – Dorothy Fields Sweet Charity című musicalje. A musical a Női évad keretében lesz látható, valamint december 28-tól Őze Áron igazgató szavait idézve “Broadway-blokk” foglalja el helyét a színházban: Sweet Charity, Vámpírok bálja és a Sakk musicalek lesznek láthatóak egymást követően. A színházban látható nívós musicalek ellenére a direktor úr a múlt heti sajtótájékoztatón elmondta, nem zenés színház létrehozása a céljuk, sokkal inkább népszínházi úton haladnak. Őze Áron azt is kihangsúlyozta, hogy az augusztus 28-i Sweet Charity teljes bevételét az árvízkárosultak segítségére ajánlja fel a színház.

Pelsőczy Réka, a darab rendezője elmondta, ez a rendezés az első zenés darabja, és úgy érezte, a munkafolyamat közben három különböző előadást kellett megrendeznie, egy táncrészt, egy énekrészt és a prózát. A darab főszereplőjét, Charity-t egyfajta női Chaplin figurának írta le, aki a mi botladozásainkat, bénaságunkat szimbolizálja. “Olyan, mint egy bohóc, aki mindig elesik, akinek elveszik a hangszerét, aki alól kihúzzák a székét, akinek az orrába repül a torta.” – mondta.

A sajtótájékoztatón felszólalt még Sipos Imre, a színház gazdasági igazgatója. Elmondta, hogy a színház belső és külső megújítását egyaránt tervbe vették, ezt az átalakulást pedig egy jelképes homlokzattisztítással Őze Áron pecsételte meg az esemény során. Az épület homlokzatának átalakítására pályázatot írt ki a színház, melyről Baróthy Anna, a Szövetség 39 munkatársa beszélt. A művészekből álló alkotócsoport tagja felvázolta építészeti komcepciójukat: futónövényt jelképező levelek borítják majd be az épület külső falait, s a színház történetének nagyjai is helyet kapnak majd gravírozás formájában a homlokzaton.

Az Auksz Éva és Ruttkay Laura főszereplésével bemutatásra kerülő Sweet Charity tehát egy új irányvonal első lépésének tekinthető.

Kapcsolódó tartalmak

Andrew Lloyd Webbernél rákot diagnosztizáltak

admin

Sister Act musical Milánóban

Sándor Petra

Díjátadók a Magyar Színház évadzáróján

Volf Anna

Jekyll & Hyde (Szegedi Szabadtéri Játékok 2012)

Tóth Barbara

Made in Hungária CASTING!!!

admin