Hírek, beszámolók

Megújulás és Sweet Charity premier a Magyar Színházban

A mai napon kerül bemutatásra a Pesti Magyar Színház színpadán Neil Simon – Cy Coleman – Dorothy Fields Sweet Charity című musicalje. A musical a Női évad keretében lesz látható, valamint december 28-tól Őze Áron igazgató szavait idézve “Broadway-blokk” foglalja el helyét a színházban: Sweet Charity, Vámpírok bálja és a Sakk musicalek lesznek láthatóak egymást követően. A színházban látható nívós musicalek ellenére a direktor úr a múlt heti sajtótájékoztatón elmondta, nem zenés színház létrehozása a céljuk, sokkal inkább népszínházi úton haladnak. Őze Áron azt is kihangsúlyozta, hogy az augusztus 28-i Sweet Charity teljes bevételét az árvízkárosultak segítségére ajánlja fel a színház.

Pelsőczy Réka, a darab rendezője elmondta, ez a rendezés az első zenés darabja, és úgy érezte, a munkafolyamat közben három különböző előadást kellett megrendeznie, egy táncrészt, egy énekrészt és a prózát. A darab főszereplőjét, Charity-t egyfajta női Chaplin figurának írta le, aki a mi botladozásainkat, bénaságunkat szimbolizálja. “Olyan, mint egy bohóc, aki mindig elesik, akinek elveszik a hangszerét, aki alól kihúzzák a székét, akinek az orrába repül a torta.” – mondta.

A sajtótájékoztatón felszólalt még Sipos Imre, a színház gazdasági igazgatója. Elmondta, hogy a színház belső és külső megújítását egyaránt tervbe vették, ezt az átalakulást pedig egy jelképes homlokzattisztítással Őze Áron pecsételte meg az esemény során. Az épület homlokzatának átalakítására pályázatot írt ki a színház, melyről Baróthy Anna, a Szövetség 39 munkatársa beszélt. A művészekből álló alkotócsoport tagja felvázolta építészeti komcepciójukat: futónövényt jelképező levelek borítják majd be az épület külső falait, s a színház történetének nagyjai is helyet kapnak majd gravírozás formájában a homlokzaton.

Az Auksz Éva és Ruttkay Laura főszereplésével bemutatásra kerülő Sweet Charity tehát egy új irányvonal első lépésének tekinthető.

Kapcsolódó tartalmak

Jirí Menzel érdeklődik a Sose halunk meg című musical iránt

admin

Mától játsszák az Addams Family-t a Broadway-n

admin

Egerben járt a Zrínyi 1566 produkció

admin

Megújult nézőtérrel várja a közönséget a kaposvári színház

Volf Anna

Gőzben – Karinthy Színház

Czitrovszky Balázs