Hírek, beszámolók

Cher, a musicalhős

A Twitteren osztotta meg Cher, hogy musical készül életéről dalai felhasználásával.

A popsztárok élete és zenei életműve eddig is kincsesbányának számított a musicaltémák és -alapanyagok tekintetéteben. Ezúttal a a popdíva és filmsztár, a több jótékonysági szervezetet támogató Cher jelezte több rövid üzenetben mikroblogján, hogy producerek már dolgoznak az életéről szóló zenés darabon, és őt is bevonták az alkotómunkába, hiszen ki ismerhetné jobban a vele történteket, mint ő maga. Cher azt is megemlítette, hogy még hosszú munka vár rájuk, mielőtt színházba kerül a darab.

Cher pályája a hatvanas években kezdődött a Sonny & Cher duóban Sonny Bonóval, első slágerük az I Got You, Babe volt, majd szólókarrierbe kezdett. A hetvenes évek kezdeti sikerei követően stílust váltott és diszkódívává avanzsált, a következő évtizedben pedig a rockra váltott. 1992-ben adta ki The Greatest Hits albumát három új dallal – és ekkor diagnosztizálták nála az Epstein-Barr-szindrómát -, majd 1999-ben a Believe-vel a dance színteret is meghódította. Ezek után következett 2011-ig több turné, köztük minden idők leghosszabb, 325 állomásos – Budapestet is érintő -, 250 milió dollár bevételű koncertsorozata. Eleddig 26 stúdióalbumot adott ki.

Első filmje 1967-ben készült, a hetvenes években tévéshow-ja volt Sonnyval, a nyolcvanas évek nagy részét pedig forgatásokon töltötte. Az 1984-es Silkwood mellékszerepéért és az 1988-as Holdkórosok főszerepéért Oscar-díjra jelölték, utóbbi jelölését díjra is váltotta. Szerepelt a Maszk, a Sellők, az Eastwicki boszorkányok, a Tea Mussolinivel, legutóbb pedig a Díva (Burlesque) című filmben. E mozikból került a toplisták élére a The Shoop Shoop Song, illetve a You Haven’t Seen The Last Of Me.

 

Forrás: fidelio.hu

Kapcsolódó tartalmak

Gundel Művészeti Díj: Szörényi Levente és Sándor Péter a díjazottak között

Volf Anna

Álmos legendája a Soproni Petőfi Színházban

Volf Anna

Musicaldallal is indulhatnak a versenyzők a Fehérvár Hangja címért

Volf Anna

A Képzelt riport próbájára is beülhet a közönség Nyíregyházán

Volf Anna

Sister Act musical Milánóban

Sándor Petra