Hírek, beszámolók

Chicago bemutató Dunaújvárosban

A Bartók Kamaraszínház április 27-én mutatta be a Chicago című musicalt Lendvai Zoltán rendezésében.

Velmát Lapis Erika, Roxie-t Fazakas Júlia játssza, Billy Flinn szerepében Király Attilát láthatja a közönség. Konferansziéként Gulyás Hermann Sándor lép fel, míg Morton Mama karakterét Csarnóy Zsuzsa formálja meg.

Az előadás díszletét Libor Katalin tervezte, a jelmezek Papp Janó munkái.

A dunaújvárosi színház korábban sikerrel játszotta a Kander-Ebb-Fosse szerzőhármas másik világhírű művét, a Kabarét, amely a történetkezelés, az irónia, az erős társadalmi kórkép, a zenei világ és stílus miatt is hasonlít az újonnan bemutatott musicalre.

A Chicago azt a folyamatot mutatja be, ahogyan az igazság helyét átveszi a manipulált közvélemény, a megérdemelt hírnév helyett a mesterségesen felépített celeb- lét. Ebben a szeretet nélküli világban csak a saját érdek dominál, ez irányítja a szereplők cselekedeteit, az egymáshoz való viszonyukat. És ez már nem is felháborító, de még feltűnő sem. A mindennapok része lett. Az egyetlen kivétel, aki még szeretni tud, nem az emberbe vetett reményt erősíti, hanem furcsa, nevetséges, vesztes különccé válik. A remény marad csak, hogy a valóság az más! De tudjuk: a valóság sokkal kegyetlenebb! – olvasható az előadás ajánlójában.

forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Színházak éjszakája – Operettszínház (2013. május 4.)

Czibulka Stella

Zenés est Polyák Lillával és Homonnay Zsolttal az Átrium Film-Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Krassy Renáta és Egyházi Géza – Már soha egymás nélkül / Amigos Para Siempre

Liga Mihály

2013 nyarán Egerben, Siklóson, és Szigetváron a történelmi musicalek

Sándor Petra

Ének az esőben – Közönségtalálkozó a REÖK-palotában

Rechtenwald Kristóf