Hírek, beszámolók

Chicago musical Miskolcon

Október 19-én mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház a Chigaco című musicalt, Szinetár Dóra és Ullmann Mónika főszereplésével, Béres Attila rendezésében.

A Chicago a világ musicalirodalmának egyik legtöbbet játszott darabja, melyből 2002-ben több Oscar-díjjal jutalmazott film is készült. A mű népszerűségét a jazz, a revü és az amerikai showbiznisz legjobb hagyományait ötvöző zenéjén kívül elévülhetetlen aktualitású témájának is köszönheti. A húszas évek Chicagójában játszódó történet kíméletlen pontossággal mutatja be a folyamatot, ahogyan az igazság helyét átveszi a manipulált közvélemény, a megérdemelt hírnév helyét pedig a mesterségesen felépített celeb-lét. A Miskolci Nemzeti Színház zenekarának, énekkarának és tánctagozatának részvételével készülő előadás két női főszerepében Szinetár Dórát és Ullmann Mónikát láthatják, Billy Flynnt Harsányi Attila, Amos Hartot Görög László alakítja. Az előadás rendezője Béres Attila.
A színdarab a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

A történetről: Roxie Hart kis táncosnő egy kétes hírű lebujban. Férje autószerelő, reggeltől estig a műhelyben gürizik. Roxie már régóta a hírnévről álmodozik, a nagy kiugrásról, amikor is egy részeg éjszakán hirtelen felindulásból lelövi szeretőjét. Börtönbe kerül, és álma váratlanul valóra válik: a gyilkosságnak köszönhetően egyből az újságok címlapján találja magát.Velma Kelly, a revüsztár, ugyanebben a női börtönben ül, kettős gyilkosság vádjával. Ő az elsőszámú híresség, az olvasók kedvence – mindaddig, amíg Roxie és a friss sztori le nem söpri nevét a pletykalapok címoldaláról. A két nő elkeseredett harcba kezd a sajtó és Billy Flynn, a dörzsölt sztárügyvéd kegyeiért. A tét ugyanis nem más, mint a felmentő ítélet és a nyomában járó országos hírnév.

 

Kapcsolódó tartalmak

Jótékonysági koncert a Farsang tiszteletére

Buchmann-Horváth Emese

Új musical a The Kinks frontemberének tollából

admin

Feke Pál: Musical Live koncert (Sopron)

Vincze Dániel

Rövid a póráz – Thália Színház

Czitrovszky Balázs

Krassy Renáta és Egyházi Géza – Fedezd fel! (VLM Theme Song)

Liga Mihály