Hírek, beszámolók

Christopher Walken is játszik a Jersey Boys filmváltozatában

Christopher Walken is szerepet kapott Clint Eastwoodtól, aki a Jersey Boys című musical filmadaptációjának megrendezésére készül.

A hetvenéves Walken a maffiózó Angelo “Gyp” DeCarlót személyesíti meg, aki a szárnyai alá veszi Frankie Vallit és a Four Seasons rockbandát. A szarvasvadász és a Tiszta románc kegyetlen karaktereit eljátszó Walken remek táncos, mielőtt a filmvászon elcsábította volna, a West Side Storyban láthatta a színházi közönség, de táncra perdült Fatboy Slim Weapon of Choice című zenés videójában is.

A Jersey Boysban a hatvanas évekbeli Four Seasons-slágerek csendülnek fel. A darabot nagy sikerrel játszották a New York-i Broadwayn és a londoni West Enden, számos Tony- és Olivier-díjat gyűjtött be.

A filmadaptáció elég sok hányattatáson ment keresztül: három éve Jon Favreau-t, A Vasember rendezőjét kérték fel a forgatásra, ám ő végül kiszállt, mert nem tudott megállapodni a Warner Bros stúdióval a film költségvetéséről. A filmtervet idén májusban melegítették fel, amikor Eastwood ráállt, hogy megrendezze. Az Oscar-díjas veterán filmes első lépésben színpadi színészeket kért fel a fontosabb szerepekre. A Variety című szórakoztatóipari folyóirat a múlt héten számolt be arról, hogy a Jersey Boys színpadi szereplőgárdájából John Lloyd Young, Erich Bergen és Michael Lomenda került be a szereposztásba. (John Lloyd Young az eredeti Broadway-szereposztás tagja, aki a Jersey Boysban nyújtott alakításáért 2006-ban Tony-díjat nyert.) A Gengszterkorzó című filmsorozatból ismert Vincent Piazza Tommy DeVitót alakítja majd. A forgatás szeptemberben kezdődik.

A Jersey Boys eredeti Broadway-szereposztásának műsora a Tony-gálán:

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Mary Poppins és a gyerekek

Stern Ágnes

Silent Night – Serbán Attila karácsonyi koncertje a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Újra összeáll a millió dolláros kvartett

admin

Színházak éjszakája – Operettszínház – Mindenki másképp csinálja

Buchmann-Horváth Emese

Fantom 25 Premier – Interjú Vásáry Andréval

Nagy Péter