Hírek, beszámolók

Musicalek előkészületben

Folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy milyen musical-premierek várhatók a jövőben a Broadway-n. Az előkészületben lévő produkciókból válogatunk egy csokorra valót.

Musical készül a Farkasokkal táncoló című filmből. Matt Murphy producer jelentette be, hogy sikerült megszereznie a jogot a zenés feldolgozás elkészítéséhez, és jelenleg a megfelelő alkotókat keresi. Tervei szerint a musical zenéje az amerikai őslakosok zenei világát és a polgárháború idején divatos zenei irányzatokat vonultatná fel. A premier időpontjáról Murphy még hozzávetőlegesen sem tudott nyilatkozni, mindössze annyit mondott, hogy egy musical megírása és színpadra állítása rendkívül hosszú időt vesz igénybe, és minden azon múlik majd, hogy milyen alkotói és produceri csapatot sikerül a projekt mögött felsorakoztatni.

Korábban már írtunk arról, hogy a South Park alkotói (Trey Parker és Matt Stone) az Avenue Q egyik szerzőjével, Robert Lopezzel társulva musicalt írnak a mormon vallásról. A napokban értesítették a sajtót arról, hogy The Book of Mormon címmel debütál majd a musical 2011 márciusában a Broadway-n. Az előadást az Avenue Q rendezője, Jason Moore és Trey Parker közösen rendezi, a szereposztást később hozzák nyilvánosságra.

Novemberben debütál a Broadway-n az Unchain My Heart című Ray Charles musical. A szövegkönyvet a Pulitzer-díjas Suzan-Lori Parks írja, a szereposztásról még nem adtak tájékoztatást a producerek.

Beszámoltunk róla, hogy tervezik az Amerikai pszicho musicalváltozatának elkészítését is. A legújabb információk szerint a darab zenéjét a Spring Awakening szerzője, Duncan Sheik írja majd, a szövegkönyv elkészítése pedig Roberto Aguirre-Sacasa feladata lesz. A premier időpontját egyelőre nem tűzték ki.

Kapcsolódó tartalmak

A kölyök: musical-premier Mosonmagyaróváron

admin

A szabadkai Amadeus volt a legjobb előadás a Városmajori Színházi Szemlén

Buchmann-Horváth Emese

A kaukázusi krétakör

Vincze Dániel

Újabb musical kerül le a Broadway-n

admin

Musicalpremierek a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház jubileumi évadában

Volf Anna