Hírek, beszámolók

Cseh Tamás emlékest a POSZT-on

2012. június 6-tól 12-ig rendezi meg Pécs a Pécsi Országos Színházi Találkozót, a POSZT-ot, melynek OFF-programjaként tekinthető meg a Cseh Tamás, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző emlékére rendezett Születtem Magyarországon 2. című gálaműsor június 14-én, a Kodály Közpotban.

A több mint két éve elhunyt zeneszerző- énekes emlékére rendezett színházi koncertet a dalok szövegírója, Bereményi Géza rendezte. Több Cseh Tamás emlékest volt már, ahol énekesek énekelték a dalokat, de mindig hiányérzet támadt ilyenkor. Ők eléneklik a dalokat, a színészek pedig előadják. És ez fontos különbség, mert Cseh Tamás is színész volt, másrészt ezek a dalok inkább novellák. A színészek erre is figyelnek, nem csak a hangjukra. Ez egy igazán gazdag, tömény előadás, ahol az egyik dal a másikba rántja a közönséget.
Fellép Básti Juli, Cserhalmi György, Kálloy Molnár Péter, Holecskó Orsolya, Nagy Péter, Szegezdi Róbert, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, és Hrutka Róbert zenekara.

A POSZT versenyprogramjára és az OFF-programokra is kaphatóak már a jegyek, a http://poszt.com weboldalon, ahol megtekinthető a 20 hazai és határon kívüli színház közreműködésével létrejött teljes program is.

Kapcsolódó tartalmak

Sunset Boulevard – Hollandia

Nagy Péter

Ének az esőben – Közönségtalálkozó a REÖK-palotában

Rechtenwald Kristóf

Ének az esőben – Szegedi Szabadtéri Játékok 2017

Sándor Petra

Rövidhírek, 2014. november

Volf Anna

Elégedett az évaddal a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

József Kriszti