Hírek, beszámolók

Csoportterápia és Blues Brothers a Gyulai Várszínház programjai között

Négy premierrel várja a közönséget a Gyulai Várszínház a nyári hónapokban, emellett számos zenés és prózai műsor, rangos hazai és külföldi művészek szerepelnek a programban – mondta el az MTI-nek Gedeon József, a színház igazgatója.

A hathetes nyári fesztivál a háromnapos Körös-völgy sokadalom népművészeti fesztivállal indul, ahol fellép Halmos Béla, Sebő Ferenc, a Muzsikás, Agócs Gergely és Szirtes Edina “Mókus” a zenekarával, lesz egy musicalkoncert The Blues Brothers címmel, a közönség láthatja az Üvegcipőt és az Abigélt vendégelőadásban, a gyulai tószínpadon bemutatkozik a Madách musicalpályázat győztese, a Csoportterápia.

Gedeon József a nyári évad bemutatóiról elmondta: a Ladics-ház udvarán Füves könyvek címmel Márai Sándor, Hamvas Béla és Weöres Sándor műveiből hallhat a közönség “válogatott bölcseleteket” Helyey László színművész tolmácsolásában. Az előadáshoz Binder Károly zongoraművész komponált zenét. A Várszínház bemutatja Székely János Mórok című drámáját Csiszár Imre rendezésében. A főbb szerepeket Blaskó Péter, Balikó Tamás és Dolmány Attila játssza. Ismét látható lesz Goldoni Chioggiai csetepaté című vígjátéka, amely 1994-ben aratott nagy sikert Iglódi István rendezésében. A darabot idén a gyulai kötődésű Rusznyák Gábor rendezi, a főszereplők Sirkó László, Trokán Nóra, Fazakas Géza, Körtvélyessy Zsolt és Kovács Vanda lesznek.

A VIII. Shakespeare Fesztivált július 5. és 15. között rendezik, ehhez kapcsolódik a Várszínház negyedik bemutatója: Shakespeare A vihar című művét a Gyulai Várszínház és a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház közösen játssza, a főbb szerepekben színpadra lép Trill Zsolt, Szűcs Nelli és Rácz József. A vihart bemutatják még Silviu Purcarete román és a dél-koreai Oh Tae Suh rendezésében is.
A dzsessz- és a bluesfesztiválon több neves külföldi művész is fellép Gyulán.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A Little Night Music Párizsban

admin

A Zsinórpadlás kísérlete a Színházak Éjszakáján

Vincze Dániel

Nagy lakodalomra készülnek az Operettben

Stern Ágnes

Fekete Péter (Madách Színház)

Buchmann-Horváth Emese

Musical és operett bemutató a Veszprémi Petőfi Színház 2013/2014-es évadában

József Kriszti