Belföld Hírek, beszámolók

Csúcsot döntött a Madách Színház

A 2016/17-es évadban 476 előadást tartott a Madách Színház.

Saját játszóhelyükön, a RaM Colosseumban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon, valamint több vidéki helyszínen, az évad folyamán összesen 476 előadáson találkozhatott a közönség a produkcióikkal és a művészeikkel.

Az évadban négy új bemutatót tartottak:

Az első 2016. október 13-án Joe DiPietro Ügyes kis hazugságok című prózai műve volt, Nagy Sándor, Balla Eszter, Kerekes Éva és Szerednyey Béla főszereplésével, Szirtes Tamás rendezésében.

2016. november 18-án Bolba Tamás – Galambos Attila – Szente Vajk Meseautó című musical comedyje következett, melynek főszereplői: Nagy Balázs, Nagy Sándor, Molnár Nikolett, Simon Boglárka, Szerednyey Béla és Simon Kornél, rendezője Szente Vajk.

2017. február 11-én a RaM Colosseumban mutatták be Patrick Barlow Ben Hur című komédiáját Szente Vajk rendezésében. Közreműködtek: Magyar Attila, Nagy Sándor, Simon Kornél, Szerednyey Béla, Pálmai Anna és Trecskó Zsófia.

2017. június 9-10-én kezdetét vette a Madách Színház évadának nagyszabású eseménysorozata: bemutatták a Szerelmes Shakespeare című romantikus komédiát, amely a 7 Oscar-díjjal jutalmazott film színpadi változata, és a londoni ősbemutató után a kontinensen először a Madách Színházban került színre non-replica változatban, Szirtes Tamás rendezésében. A bemutatóval egyidőben elkezdődött a Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál, amelyen a magyar színházi élet legfontosabb szereplői léptek fel és mutatták meg, mit jelent számukra Shakespeare.

Az idei utolsó előadást július 16-án tartották, amely után egy évad- és fesztiválzáró party keretében búcsúztak el a 2016/17-es évtől. A teátrum tetőteraszán rendezett eseményen megjelentek a Madách Színház színészei, alkotói és a Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál résztvevői. Szirtes Tamás színigazgató ünnepi beszédében megköszönte a kollégák munkáját, és a produkciók sikerét méltatta. „Új művek, új előadások születtek, csak erre a fesztiválra. Az egész szakmában és a közönség között rendkívül magas presztízse lett ennek a rendezvénysorozatnak. Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen sokan csatlakoztak hozzánk a Színművészeti Egyetemtől kezdve, alternatív zenekarokon át, szakmabeli nagyságokig. A Madách Színház egy szellemi központ volt az elmúlt hat hétben.”

A színház tervei szerint ez jó ideig az utolsó évadzáró lesz, hiszen a következő évadban már nem tartanak nyári szünetet, 2018-tól egész évben várják majd előadásaikkal a nézőket.

És hogy az idei nyári szünetben se maradjon a közönség a Madách Színház előadásai nélkül, szabadtéri színpadokon lehet találkozni a legnagyobb sikereikkel:

Augusztus 14.      Macskák – Siófok
                             Ügyes kis hazugságok – Debrecen
Augusztus 15.      Ügyes kis hazugságok – Debrecen
Augusztus 17.      Meseautó – Esztergom
Augusztus 18.      Páratlan páros – Tihany
Augusztus 19.      Meseautó – Mosonmagyaróvár
Augusztus 22.      Meseautó – Miskolc, Diósgyőr
Augusztus 24.      Páratlan páros – Siófok
Augusztus 25.      Macskák – Fertőrákos
Augusztus 26.      Macskák – Fertőrákos
Augusztus 27.      Csoportterápia – Fertőrákos

A 2017/18-as évad a Madách Színházban szeptember 7-én indul, a Szerelmes Shakespeare című romantikus komédiával.

Kapcsolódó tartalmak

'Ha az ember nincs minden porcikájával jelen egy előadásban, akkor nem érdemes zenés színházban működnie'

Utasi Nikolett

Anna Karenina Székesfehérváron

Stern Ágnes

600. Fantom

Nagy Péter

Ismét Budapesten a Postmodern Jukebox

Vincze Dániel

Oliver! – Médianap a Petőfi Színházban (Veszprém)

Tóth Barbara