Belföld Hírek, beszámolók

Csúcsot döntött a Madách Színház

A 2016/17-es évadban 476 előadást tartott a Madách Színház.

Saját játszóhelyükön, a RaM Colosseumban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon, valamint több vidéki helyszínen, az évad folyamán összesen 476 előadáson találkozhatott a közönség a produkcióikkal és a művészeikkel.

Az évadban négy új bemutatót tartottak:

Az első 2016. október 13-án Joe DiPietro Ügyes kis hazugságok című prózai műve volt, Nagy Sándor, Balla Eszter, Kerekes Éva és Szerednyey Béla főszereplésével, Szirtes Tamás rendezésében.

2016. november 18-án Bolba Tamás – Galambos Attila – Szente Vajk Meseautó című musical comedyje következett, melynek főszereplői: Nagy Balázs, Nagy Sándor, Molnár Nikolett, Simon Boglárka, Szerednyey Béla és Simon Kornél, rendezője Szente Vajk.

2017. február 11-én a RaM Colosseumban mutatták be Patrick Barlow Ben Hur című komédiáját Szente Vajk rendezésében. Közreműködtek: Magyar Attila, Nagy Sándor, Simon Kornél, Szerednyey Béla, Pálmai Anna és Trecskó Zsófia.

2017. június 9-10-én kezdetét vette a Madách Színház évadának nagyszabású eseménysorozata: bemutatták a Szerelmes Shakespeare című romantikus komédiát, amely a 7 Oscar-díjjal jutalmazott film színpadi változata, és a londoni ősbemutató után a kontinensen először a Madách Színházban került színre non-replica változatban, Szirtes Tamás rendezésében. A bemutatóval egyidőben elkezdődött a Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál, amelyen a magyar színházi élet legfontosabb szereplői léptek fel és mutatták meg, mit jelent számukra Shakespeare.

Az idei utolsó előadást július 16-án tartották, amely után egy évad- és fesztiválzáró party keretében búcsúztak el a 2016/17-es évtől. A teátrum tetőteraszán rendezett eseményen megjelentek a Madách Színház színészei, alkotói és a Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál résztvevői. Szirtes Tamás színigazgató ünnepi beszédében megköszönte a kollégák munkáját, és a produkciók sikerét méltatta. „Új művek, új előadások születtek, csak erre a fesztiválra. Az egész szakmában és a közönség között rendkívül magas presztízse lett ennek a rendezvénysorozatnak. Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen sokan csatlakoztak hozzánk a Színművészeti Egyetemtől kezdve, alternatív zenekarokon át, szakmabeli nagyságokig. A Madách Színház egy szellemi központ volt az elmúlt hat hétben.”

A színház tervei szerint ez jó ideig az utolsó évadzáró lesz, hiszen a következő évadban már nem tartanak nyári szünetet, 2018-tól egész évben várják majd előadásaikkal a nézőket.

És hogy az idei nyári szünetben se maradjon a közönség a Madách Színház előadásai nélkül, szabadtéri színpadokon lehet találkozni a legnagyobb sikereikkel:

Augusztus 14.      Macskák – Siófok
                             Ügyes kis hazugságok – Debrecen
Augusztus 15.      Ügyes kis hazugságok – Debrecen
Augusztus 17.      Meseautó – Esztergom
Augusztus 18.      Páratlan páros – Tihany
Augusztus 19.      Meseautó – Mosonmagyaróvár
Augusztus 22.      Meseautó – Miskolc, Diósgyőr
Augusztus 24.      Páratlan páros – Siófok
Augusztus 25.      Macskák – Fertőrákos
Augusztus 26.      Macskák – Fertőrákos
Augusztus 27.      Csoportterápia – Fertőrákos

A 2017/18-as évad a Madách Színházban szeptember 7-én indul, a Szerelmes Shakespeare című romantikus komédiával.

Kapcsolódó tartalmak

Átadták a 2011-es Pepita-díjakat

Potyó Krisztián

Náray Erika önálló koncertje a Müpában

Buchmann-Horváth Emese

Tony-díj 2011: tarolt a The Book of Mormon

Volf Anna

Tapsvihart fújt a szél a szegedi Dóm térre

Buchmann-Horváth Emese

"Még soha nem jutottam ilyen érzelmi mélységekig"

Vincze Dániel