Hírek, beszámolók

David Bowie musicalsikere New Yorkban

A Jelenetek egy házasságból című munkája után a nemzetközileg elismert rendező, Ivo van Hove egy új darabbal, a Lazarus-szal tér vissza a New York City Theatre-be, amit David Bowie és Enda Walsh jegyez. A Lazarus dalait Bowie kifejezetten ehhez a produkcióhoz komponálta.

A történetet Walter Tevis 1963-as, A födre pottyant férfi című műve inspirálta. Középpontjában Thomas Newton, a messzi bolygóról érkezett, ember kinézetű, csalódott és elhagyatott idegen személye áll, akit Bowie emlékezetesen alakított az 1976-os, Nicolas Roeg rendezte mozifilmben.

Január 11. keserédes nap volt David Bowie New Yorkban bemutatott musicale, a Lazarus stábja számára. Míg a világot lesújtotta a híres zenész, színész és producer halálhíre, addig a stáb a stúdióban dolgozott, hogy felénekelje Bowie musicalét – írta a New York Times. Ez a felvétel is hamarosan megjelenik, mindössze pár nappal Bowie legutóbbi, január 8-i albuma, a Blackstar után, amely többek között tartalmazza a Lazarus-t, a musical címadó dalát is.

A teltházas előadásokon a főbb szerepekben Michael C. Hallt (Dexter) és Cristin Miliotit (Így jártam anyátokkal) láthatja a közönség. A musical december 7-én debütált az off-Broadwayn, az utolsó előadás dátuma a tervek szerint január 20-a.

forrás: playbill.com

Kapcsolódó tartalmak

Csakazért is szerelem (fotóspróba) – Turay Ida Színház

Vincze Dániel

Kabaré-premier a Centrál Színházban

admin

Iseumi Szabadtéri Játékok a zenei sokszínűség jegyében

Buchmann-Horváth Emese

Elbúcsúztatták Garas Dezsőt

Krista Adrienn

600. Operaház Fantomja villáminterjúk

oldadmin