Hírek, beszámolók

Délszláv maffiózók a Tháliában

A Thália Színház társulata nagy erőkkel készül következő premierjére: 2013. december 7-én Ivan Kušan Balkán kobrája debütál a teátrumban Tasnádi István átdolgozásában, Rusznyák Gábor rendezésében.

A XX. század végén játszódó zenés történetben egy vidéki származású fiatal feleség esik komoly dilemmába; megunja férje piszkos ügyeit, ezért úgy dönt, hogy a problémát rövidre zárja: elteszi láb alól élete párját. Azonban a körülötte legyeskedő férfiak mind alkalmatlanok lennének a feladatra, így egyenesen egy a délszláv háborút megjárt, könyörtelen gyilkológéppel, Kobrával végezteti el a mocskos melót. Kobrának, a balkáni ragadozónak nem okoz gondot a leszámolás amíg az ő jussát is leszámolják.

A darab rezesbandás, tangóharmónikaszós zenés rajcsúrként varázsol a Nagymmező utcába vérbeli balkáni hangulatot olyan színészek tolmácsolásában, mint Szombathy Gyula, Schell Judit, Pindroch Csaba, Csányi Sándor, Fodor Annamária, Szabó Győző, Hunyadkürti István, Vida Péter, Mohai Tamás, valamint Egri Bálint.

 

Kapcsolódó tartalmak

A tervezettnél hamarabb búcsúzik a Gypsy

admin

Avenue Q: három nap múlva debütál az új szöveg a Broadway-n

admin

A legtöbbet játszott fővárosi musicalek listája 2010

admin

Megyei Príma Díj jelölést kapott a Magyarock Dalszínház

Sándor Petra

Jekyll & Hyde (Szegedi Szabadtéri Játékok 2012)

Tóth Barbara