Hírek, beszámolók

Délszláv maffiózók a Tháliában

A Thália Színház társulata nagy erőkkel készül következő premierjére: 2013. december 7-én Ivan Kušan Balkán kobrája debütál a teátrumban Tasnádi István átdolgozásában, Rusznyák Gábor rendezésében.

A XX. század végén játszódó zenés történetben egy vidéki származású fiatal feleség esik komoly dilemmába; megunja férje piszkos ügyeit, ezért úgy dönt, hogy a problémát rövidre zárja: elteszi láb alól élete párját. Azonban a körülötte legyeskedő férfiak mind alkalmatlanok lennének a feladatra, így egyenesen egy a délszláv háborút megjárt, könyörtelen gyilkológéppel, Kobrával végezteti el a mocskos melót. Kobrának, a balkáni ragadozónak nem okoz gondot a leszámolás amíg az ő jussát is leszámolják.

A darab rezesbandás, tangóharmónikaszós zenés rajcsúrként varázsol a Nagymmező utcába vérbeli balkáni hangulatot olyan színészek tolmácsolásában, mint Szombathy Gyula, Schell Judit, Pindroch Csaba, Csányi Sándor, Fodor Annamária, Szabó Győző, Hunyadkürti István, Vida Péter, Mohai Tamás, valamint Egri Bálint.

 

Kapcsolódó tartalmak

Felvételt hirdet a Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola

Buchmann-Horváth Emese

Betiltották Fehéroroszországban a Jézus Krisztus Szupersztárt

Potyó Krisztián

A zene világnapja – All That Jazz

Volf Anna

Elhunyt Iglódi István

admin

Egyházi Géza interjú és nyereményjáték

admin