Hírek, beszámolók

Díjátadó a Magyar Operett Napján

Boncsér Gergely kapta Az évad operettszínésze, Nádasi Veronika pedig Az évad musicalszínésze díjat péntek este a Budapesti Operettszínházban.

A Budapesti Operettszínház és a Musica Hungarica Kiadó kezdeményezésére 2002 óta október 24-én, Lehár Ferenc (1870-1948) halálának és Kálmán Imre (1882-1953) születésének évfordulóján ünneplik a magyar operettet. Hagyomány az is, hogy több kategóriában a Magyar Operett Napján adják át a Budapesti Operettszínház elismeréseit.

Az évad operettszínésze díjat Boncsér Gergely kapta A mosoly országa főszerepében nyújtott teljesítményéért. Az évad musicalszínésze díjat Nádasi Veronikának ítélték musical szerepekben, különösen az Elfújta a szél című előadásban, Suellen O’Hara szerepében nyújtott teljesítményéért. Az évad legígéretesebb ifjú művészének járó Marsallbot Díjat Veréb Tamás nyerte el a Rómeó és Júlia című musical főszerepében nyújtott teljesítményéért. A Musica Hungarica Kiadó életműdíját Makláry László kapta több évtizedes zeneigazgatói, karmesteri tevékenységéért.

Kerényi Miklós Gábor, a teátrum főigazgatója az Operett Nagydíjat a színház örökös tagjának, Szinetár Miklós rendezőnek adta át a magyar operett hazai és külföldi megismertetéséért és népszerűsítéséért folytatott több évtizedes munkásságáért.

A magyar operettet ünneplő gálaesten operettslágereket, népszerű operettszerzők, elsősorban Kálmán Imre és Lehár Ferenc legismertebb dallamait hallhatta a közönség. A teátrum balettkara táncbetéteivel színesített programban felcsendültek a Csárdáskirálynő, a Cirkuszhercegnő, A mosoly országa, a Csókos asszony, a Viktória, A Bajadér, a Marica grófnő, A víg özvegy dalai, valamint az évad új bemutatója, Farkas Ferenc Csínom Palkó című daljátékának részletei is a színház vezető szólistái, köztük Dolhai Attila, Fischl Mónika, Kerényi Miklós Máté, Dancs Annamari, Peller Károly, Szendy Szilvi, Oszvald Marika és Faragó András tolmácsolásában. A művészeket Balassa Krisztián vezényletével a Budapesti Operettszínház szimfonikus zenekara kísérte.

(Forrás: MTI, Fotók: Gálos Mihály Samu)

Kapcsolódó tartalmak

Elfújta a szél főpróba (2013. 07. 25.) – a főszerepben: Gubik Petra

Stern Ágnes

Sakk – Szabadtéri Világpremier

admin

A Mamma mia!-val zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok évadja

Volf Anna

Klicskóval reklámozzák a készülő Rocky-musicalt

Sándor Petra

Egy nyári éj mosolya sajtótájékoztató (képekkel)

Kiss Brigitta