Hírek, beszámolók

Díjátadók a Magyar Színház évadzáróján

Évadzárót tartottak a Magyar Színházban hétfőn. Az eseményen Őze Áron, a színház igazgatója a Farkas-Ratkó-díjat és a Főnix-díjat, Fábry Zsuzsa, Iglódi István özvegye pedig a színész-rendezőről elnevezett emlékgyűrűt adta át.

Ebben az évben Auksz Éva részesült a 2011 óta odaítélt Iglódi-emlékgyűrűben, rá a négy éve elhunyt színész-rendező, a színház korábbi igazgatója fogadott lányaként tekintett – szerepel a Magyar Színháztól az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.
A Főnix-díjat 2003 óta ítélik oda. Ebben az évadban a társulat titkos szavazása alapján egy férfi és egy női főszereplőt díjaztak, a vezetőség pedig a színház egy munkatársának szavazhatta meg a díjat. Őze Áron Holecskó Orsolyának, Horváth Illésnek és Szabó Juliannának, a férfi varroda vezetőjének adta át a Dombi Lívia iparművész által készített üveg főnixmadarat.
A Farkas-Ratkó-díjat váltakozva hol a Nemzeti Színház, hol a Magyar Színház társulatának színésze kapja. Az 1884 óta kiosztott elismerést ebben az évadban Fillár István, a Magyar Színház művésze vehette át.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Spring Awakening – Original Broadway Cast Album

Vincze Dániel

200. Menyasszonytánc az Operettszínházban

Sándor Petra

Kaszás Attila emlékére

admin

Szabó Dávid 30 In 10 – Jubileumi örömzenélés

Buchmann-Horváth Emese

Budapest Show Kórus – Musicalkoncert

Kiss Brigitta