Hírek, beszámolók

Divatminisztert keres az Operettszínház

A Budapesti Operettszínház pályázatot hirdet divattervezők és divatkedvelő színházrajongók számára, melynek apropója a Marie Antoinette című előadás.

Köztudott, hogy a francia királyné igazi divatikon volt, mindennél jobban szerette a szép ruhákat, ékszereket és mindig kínosan ügyelt a kifogástalan megjelenésére. Halála után évszázadokkal is a divattörténet egyik meghatározó alakjaként tartják számon. A Lévay musical egyik fontos szereplője Marie Antoinette divatminisztere, Rose Bertin, aki hosszú éveken át volt felelős a királyné ruhatáráért.

Most itt az alkalom, bárki a divatminiszter helyébe képzelheti magát, és szabadjára engedheti a fantáziáját! A stílus kötetlen, lehet meghökkentő, formabontó, vagy épp klasszikus. A pályázatot bármilyen formában be lehet nyújtani: rajz, inspirációs kép, kollázs, fotó, skicc, vagy akár kész ruha, a lényeg, hogy Marie Antoinette ihlesse.

A zsűri tagjai:
Füzér Anni – Jászai Mari-díjas jelmeztervező
Kulcsár Edina – a 2014-es Miss World szépségverseny első udvarhölgye,
Peller Anna és Auksz Éva színművészek – a színdarab divatminiszterei

A pályaműveket elérhetőségekkel együtt 2016. március 30-ig várjuk a sajto@operett.hu e-mail címre, vagy a 1065 Budapest, Nagymező utca 17. postacímre, Erdei-Kiss Éva nevére.

A győztes a zsűri szavazatai alapján legjobbnak ítélt pályázat tulajdonosa. A legjobb munkák a színház Facebook oldalára is felkerülnek, ahol az internetezők lájkjukkal fejezhetik ki szimpátiájukat. A legtöbb kedvelést kapó pályázó közönségdíjas lesz. A győztes és a közönségdíjas nyereménye 2-2 belépőjegy az előadásra, valamint egy exkluzív kulisszajárás, látogatás a jelmeztárban és találkozás az előadás főszereplőivel.

Forrás: operett.hu

Kapcsolódó tartalmak

Hair a Broadway-n

admin

Godspell premier Esztergomban

Buchmann-Horváth Emese

Újabb átdolgozás alatt a Volt egyszer egy csapat

admin

Tehetséggel Sáfárkodók – kulturális talk-show

Buchmann-Horváth Emese

Kabaré meghallgatás

admin